U20: két csapatunk is éremért harcolhat a hétvégén

Péntektől vasárnapig Dunakeszi ad otthont az U20-as fiú bajnokság I. osztályának hatos döntőjének. A Vegyész RC Kazincbarcika ugyan a hatodik helyen jutott be a fináléba, Cziczlavicz Dávidék ennél előkelőbb helyen szeretnének zárni. Rajtuk kívül a VRCK-Ózd is a bajnoki címért lép pályára.

Igencsak hektikus szezonon van túl az I. osztályban szereplő csapatunk, már ami az alap- és középszakaszt illeti. Az alapszakaszban a hatodik helyen zártak a fiúk, míg a középszakaszban egy huszáros hajrát indítottak, és az utolsó hat meccsükből ötöt is megnyertek, egyebek között a harmadik Fino Kaposvárt és az éllovas KESI Röplabda Akadémiát is megverték. Ennek köszönhetően megőrizték hatodik helyüket.

Az eredményeket azonban a helyükön kell kezelni, hiszen sem a Kaposvár, sem pedig a Kecskemét nem állt ki teljes csapattal, de Péter Benedek is csak 16 mérkőzésen szerepelt a 24-ből. A fináléban azonban ő is ott lesz, akárcsak Toronyai Miklós edző – mind a ketten a magyar válogatottal készülnek a fővárosban, és oda is térnek vissza hétfőn.

„Úgy gondolom, hogy nincs vesztenivalónk, egyedül az a sok munka, amit belerakott mindenki” – mondta Cziczlavicz Dávid csapatkapitány. „Vannak kisebb sérülések a csapatban, gondolom a fáradtságból kifolyólag is, de ez nem fog gátolni minket. Mindenki éhes a sikerre, ezzel a csapattal képesek vagyunk bármire. Bízom a csapatban annak ellenére, hogy hullámzó volt a teljesítményünk a szezonban.”

A mieink a Kaposvárral és a középszakasz-2. Szolnoki SPC-vel kerültek egy hatosba, míg a másik ágon a nagy favoritnak számító KESI a DSE Röplabda Akadémiával, valamint a Pénzügyőr SE-vel néz farkasszemet. A csoportmeccsek már pénteken lemennek, szombaton jönnek a keresztjátékok (másodikok a harmadikokkal) az elődöntőkkel, vasárnap pedig a helyosztókra, döntőre kerül sor. A mérkőzéseket a tervek szerint a Hunvolley TV élőben közvetíti.

Szombaton a VRCK-Ózd is pályára lép, Debrecenben. Molnár Sándor csapata a III. osztály keleti csoportjának elődöntőjében a jó erőkből álló Eszterházy SC ellen kezdi a napot, majd játszik az aranyért vagy a bronzért – ott a DEAC Refi vagy a GLP Nyíregyháza lehet az ellenfél. A srácokra nem vár könnyű feladat, habár legyőzték már egyszer a szezonban az egrieket, igaz, legutóbb három szettben kikaptak.