Újra a Szeged az ellenfél, a bajnokik után kupameccsek jönnek

Pénteken 19 órakor a Vegyész RC Kazincbarcika a Vidux-Szegedi RSE együttesét fogadja a férfi röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A bajnokságban már kétszer is találkoztak a felek az elmúlt hetekben. Meglepetés nem született, mind a két összecsapást 3-0-ra nyerte a Vegyész, a Szeged azonban bebizonyította, készen áll az élvonalbeli tagságra. Együttesünk éppen ezért a Magyar Kupa-találkozókon is komolyan fogja venni ellenfelét, amelynek kazincbarcikai felvonására a Tisza-partiak hiányosabb összetételben fognak megérkezni.

„Néhány játékos pihenőt kap, és olyan röplabdázók játszanak, akiknek eddig kevesebb lehetőségük volt a bizonyításra. Becsülettel lejátsszuk a kupameccset, de most a jövő hét van fókuszban” – fogalmazott Nusser Elemér, a Szeged vezetőedzője klubja hivatalos honlapjának, aki már a Sümeg elleni bajnoki rangadóra készül.

„Most már ismerjük a Szegedet is, eddig nem igazán tudtuk, milyen játékerőt képvisel a bajnokság újonca” – ezt már Marek Kardos, a Vegyész vezetőedzője mondta a vrck.hu-nak. „Különböző taktikákat, célokat fogalmaztunk meg, melyeket idegenben jól tudtunk teljesíteni, a kupameccseken is hasonló lesz a terv.”

A visszavágó október 25-én lesz esedékes a szegediek otthonában, előtte néhány nappal Pécsre fog utazni bajnokira a VRCK.

(fotó: vrck.hu)