Egyórás meccsen nyert a Vegyész a Magyar Kupában

Három-nullára nyert a Vegyész RC Kazincbarcika a Vidux-Szegedi RSE ellen a férfi röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén pénteken a Don Bosco Sportközpontban.

Alig kezdődött még el a szezon, de a csapatok a bajnokságban már letudták a két kötelezőt, a sors azonban úgy hozta, hogy a Magyar Kupában is Vegyész-Szeged találkozót rendeznek. Az első játszmában 11-7-es állásnál kértek először időt a vendégek, majd a jó blokkoknak köszönhetően Marcílio Bragáék magabiztos előnyre tettek szert a hajrára fordulva (20-14). Carlos Páez remek feladását jutalmazta tapssal a publikum, majd örülhetett annak, hogy gyorsan lezárta a szettet a hazai csapat (25-15, 1-0).

Jól kezdett a Szeged (3-5), szép dolgokat csináltak a vendégek a hálónál és mezőnyben is. A szett felénél azonban megakadtak, Blázsovics Péterék pedig magukhoz vették a kezdeményezést, és ezúttal eggyel kevesebb pontot engedtek a Tisza-partiaknak (25-14, 2-0). A harmadik játszmában már korábban elhúzott a Vegyész, Bibók Balázs ásznyitását követően tíz volt a különbség (17-7). A vendégeknek sikerült kozmetikázniuk, majd a találkozónak Péter Márton jól helyezett ütése vetett véget (25-18, 3-0).

A visszavágót október 25-én rendezik Szegeden.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Vegyész RC Kazincbarcika – Vidux-Szegedi RSE 3-0 (15, 14, 18)
Don Bosco Sportközpont, 250 néző.V.: Vári, Soltész.
Vegyész: Juhász 8, Páez 4, Péter Márton. 3, Blázsovics 9, Braga 15, Árva 10. Csere: Dudás (liberó), Bibók 3. Vezetőedző: Marek Kardos.
Szeged: Bitó, Farkas-Baráti 10, Honti 2, Kiss 3, Demcsák 4, Csányi 8. Csere: Borsi (liberó), Váradi (liberó), Bodnár 1, Péter Márk, Sarnyai. Vezetőedző: Nusser Elemér.

Marek Kardos: Délelőtt a konditeremben kaptak komoly terhelést a fiúk, úgyhogy ez a mérkőzés remekül illett a mai nap programjába.

Nusser Elemér: A három Kazincbarcika elleni összecsapás jól szolgálta a felkészülésünket a Sümeg elleni találkozóra. Kiderült ezeken az összecsapásokon, kik azok, akikre számíthatok a komolyabb meccseken.

(fotó: vrck.hu)