Kiválóan kezdett fiú gyerek csapatunk, két leány együttesünk is bemutatkozott

Egerben lépett pályára a hétvégén U15-ös fiú csapatunk, amely mindhárom találkozót megnyerte a nyitó tornáján. A Vegyész leány csapatai közül az U15-ösök és az U21-esek is bemutatkoztak.

Várták már nagyon az U15-ös fiú csapat tagjai az első tornájukat, hiszen az elmúlt két hónapban, sőt még a nyáron is sokat dolgoztak azért, hogy behozzák lemaradásukat a többi csapathoz képest. Bokor Elek csapata láthatóan jó úton jár, hiszen három remek győzelemmel kezdte az első osztályú küzdelmeket.

Habár a Pénzügyőr „A” nagyon megnyerte az első játszmát, a kazincbarcikaiak győzelméhez a folytatásban nem férhetett kétség. Az Egri Városi Sportiskola elleni rangadón – amely csapatot klubunk korábbi játékosa, Vincze Tamás vezeti – a mieink nagy csatában nyerték az első felvonást, majd a hazaiak egyenlítettek. A harmadikban ismét olyan magabiztosan játszott a VRCK, mint tette azt a PSE ellen, így mindkét csoportriválisát legyőzte az első tornán, valamint hozta a kötelezőt a Malév ellen is.

„Néhol még kicsit idegesen, sok hibával játszottunk, de amikor koncentráltunk és harcoltunk, nem volt gond. Látjuk a hibáinkat, dolgozunk tovább, hogy elérjük a céljainkat” – mondta érdeklődésünkre Bokor edző, akinek csapata így vezeti csoportját az egriek előtt. U15-ös fiaink október 26-án Budapesten, november 9-én pedig Kazincbarcikán lépnek pályára.

Tatár Mihály Országos Gyermek Bajnokság (U15), Eger
Pénzügyőr „A” – Vegyész RCK 1-2 (13, -18, -16)
EVSI – Vegyész RCK 1-2 (-24, 19, -15)
Malév SE – Vegyész RCK 0-3 (-14, -11, -13)

A csapat tagjai: Lévai Péter (csapatkapitány), Cziczlavicz Dávid, Gál Levente, Kohut Szabolcs, Molnár Márk, Molnár Vajk, Réthy Soma, Zámborszky Bence. Edzők: Bokor Elek, Daniel Oravec.


A Veres István által vezetett U15-ös leány csapatunk Miskolcon járt a hétvégén. A Miskolci Sportiskola „B” csapata ellen jól kezdtek a mieink, hiszen nyerték az első szettet, de rutinosabb ellenfelüknek sikerült az azt követő három felvonást megnyernie. A Tálent SE elleni összecsapás elmaradt, mivel a nyíradonyiak papírjai nem voltak rendben, így a győzelemért járó pontokat a mieink kapták. Veres István tanítványai azonban rögtönöztek egy edzőmérkőzést a Nyírségből érkezett ellenféllel, a „fekete” meccset Pista bácsi fújta.

dr. Kotsis Attiláné Országos Gyermek Bajnokság (U15), Miskolc
Miskolci Sportiskola B – Vegyész RCK 3-1 (-17, 20, 17, 20)
Tálent SE Nyíradony – Vegyész RCK 0-3 (0, 0, 0)

A csapat tagjai: Tóth Enikő (csapatkapitány), Benedek Norina, Bodnár Eszter, Dócza Dalma, Fazekas Eszter, Fodor Mirjam, Giba Hanna, Kis Lara Bernadett, Maczuga Réka,  Edző: Veres István.


Debütált a VRCK U21-es lány együttese is, azaz a VRCK-Szalézi. Az összevont U21-NB II női bajnokságban szereplő tanulóink a jóval rutinosabb Kispest együttesét fogadták szombaton a Városi Tornacsarnokban. Pásztor Péter leányai idén kezdték el komolyabban az edzéseket – néhányan általános iskolásként már játszottak Veres Istvánnál, de azóta évek teltek el -, így senkit nem lepett meg az ellenfél könnyed győzelme. A folytatásban sem lesz könnyű dolguk a szalézisoknak, ugyanakkor a lányok lelkesen készülnek, és a héten már Juhász Krisztián edző is csatlakozik hozzájuk.

Klubunk az év első felében jelentette be, hogy felkarolja a város lány röplabdázóit is, hiszen az elmúlt években erre folyamatos igény mutatkozott.

U21-NB II női bajnokság, Kelet, B-csoport, 1. forduló
VRCK-Szalézi – Kispest SE 0-3 (-4, -5, -5)
Városi Tornacsarnok, 50 néző. V.: Villás, Bodrogi.

A csapat tagjai: Nyári Alexandra (csapatkapitány), Batki Laura, Földi Lilla, Hompoth Laura, Kőrösi Dorina, Ladányi Réka, Méhész Anna, Pente Petra, Próbáld Zsófia, Varga Eszter. Edző: Pásztor Péter.