Utánpótlás: a legjobb 12 közé jutott gyerek csapatunk

A hétvégén a Vegyész RC Kazincbarcika két U13-as és egy U15-ös csapata is pályára lépett. Előbbiek ismét értékes tapasztalatokat szereztek, míg utóbbiak továbbjutottak csoportjukból a legjobb 12 közé.

DÁGON AZ U13-asok

A Kazinczyban, Béres Csaba által edzett fiatalok (VRCK II) a Dággal, az Egerrel és a Lőrincz 2000 SE-vel voltak egy csoportban, míg az Ádámba járó (VRCK I), Máthé László és Bene Anett kezei alatt tanuló minisek a Szolnokkal, a Pénzügyőrrel és a Szegeddel kerültek egy négyesben. A röplabdát még egy éve sem kezdő kazincbarcikai fiatalok – akik többsége még az U10-es és U11-es versenyeken is elindulhatna – lelkesen, olykor pontosan játszottak, de csak szettgyőzelemre futotta ereikből. Végül az ádámosok nyerték a helyosztót a kazinczysok előtt.

MEGCSINÁLTA AZ U15 HAZAI PÁLYÁN A BRAVÚRT

A tavaly még az U13-ban versenyző gyerekek Kazincbarcikán léptek pályára szombaton, azzal a tudattal, hogy amennyiben nyernek két mérkőzést, úgy bejutnak a Tatár Mihály Országos Gyermek Bajnokság (OGYB – U15) legjobb 12 csapata közé. A Szolnok ellen kikaptak Kovács Zoltán tanítványai (-14, -25- 23), ami benne volt a pakliban, de a Pénzügyőr SE B-t 3-0-ra, a Kecskeméti Sportiskola B csapatát pedig 2-1-re verték, és ezzel megszerezték az értékes továbbjutást.

Az U15-ös gyerek csapat, Kovács Zoltán edzővel.