A BL-főtáblás látogat Kazincbarcikára

Kedd este 19 órától szezonbeli utolsó mérkőzését játssza a Közép-európai Kupában (KEK) a Vegyész RC Kazincbarcika, méghozzá a Bajnokok Ligája főtábláján szereplő szlovén ACH Volley Ljubljana ellen.

Hogy valójában mekkora különbség is van országok röplabdakultúrája és ereje között, íme egy példa. Amíg a magyar bajnoki címvédő VRCK megszorongatta a szintén szlovén Calcit Kamnikot a Don Bosco Sportközpontban (2-3), addig a Ljubljana ellen nem sok esélye volt idegenben (3-0). Egy szinttel magasabban játszik a Vegyésznél a korábban Bled néven futó sztárcsapat, mégis a mostani BL-sorozatban négy meccs alatt még csak négy szettet nyert, mivel olyan csoportellenfelei vannak, mint a Grózer Györggyel felálló Zenit Szentpétervár, a selejtezőből felkerülő francia Chaumont és a német Friedrichshafen. Ráadásul Szlovénia válogatottja a 2015-ös Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett, míg a magyarnak hosszú évek óta – fájó kimondani, de így van – esélye sincs kijutni világversenyre.

A Ljubljana két szlovén bajnoki között érkezik Kazincbarcikára, és mivel még szüksége van két győzelemre ahhoz, hogy biztosan megnyerje a MEVZA sorozatának alapszakaszát, minden bizonnyal a legerősebb összeállításában fog pályára lépni a Don Bosco Sportközpontban. A VRCK-nak már nincs matematikai esélye bejutni a legjobb négybe, de Marek Kardos vezetőedző fontosnak tartja a narancssárga mezesek elleni, utolsó alapszakasz-mérkőzést.

„Jól jött a Waldviertel elleni mérkőzés, végre a mi játékunkat játszottuk, igaz nem végig, de ezt a harcosságunkkal kompenzáltuk” – mondta honlapunknak a szlovák szakember. „Már a Pénzügyőr elleni bajnoki lebeg a szemünk előtt, éppen ezért a Ljubljana ellen mindenki, de főleg a fiatalok fognak lehetőséget kapni. Azonban ő tőlük is maximális figyelmet várok, hiszen a folytatásban mindenkire szükség lesz, mert hosszú lesz még a szezonunk. Jó teszt lesz ez a számukra, hogy egy igazán erős ellenfél ellen is megmutassák, mire képesek.”

A találkozóra a belépés díjtalan, és azt a Digi Sport 2 élőben közvetíti.

FÉRFI RÖPLABDA KÖZÉP-EURÓPAI KUPA, 10. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika (5.) – ACH Volley Ljubljana (szlovén, 2.)
2019.02.05., 19:00, Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika. V.: Vasko, Morky (szlovákok).