Utánpótlás: mindkét meccsét megnyerte a VRCK-Szalézi!

Lány és fiú utánpótlás csapataink számára igencsak eseménydús volt a hétvége, hiszen az U15-ösöktől kezdve az U19-esekig majdnem mindenki pályán volt, és nem is szerepeltek eredménytelenül.

Az I. osztályban szereplő fiú U19-es csapatunk három alapembere nélkül kényszerült pályára lépni, és bár a Szolnoktól és a Pénzügyőrtől három szettben kikapott, a Debrecent sikerült legyőznie. Szabó Dávid edző a következőket mondta: „Összességében meg vagyok elégedve a csapat tornán mutatott teljesítményével, rengeteg munkát kell még ebbe a csapatba belerakni, mind egyéni, mind csapat szinten, de erre ott lesznek az edzések! Jó úton haladunk, meg kell próbálni ezt az irányt tartani. Gratulálok a srácoknak még egyszer a mai napi teljesítményükhöz!”

A második vonalban pallérozódó U19-es ózdi együttesünk Gyöngyösön vendégszerepelt, ahol a hazaiakat 3-0-ra legyőzte, mielőtt 2-1-re a TFSE-UMSZKI, majd 3-0-ra a Kistarcsától kikapott. A vereségek ellenére azonban Molnár Sándor edző nem volt letört.

„A srácok három közös edzésen vannak túl, de ahhoz képest egész ügyesen teljesítettek. Mivel a csapat nagy részének első mérkőzései voltak, eléggé megilletődve léptek pályára, ami főleg az első mérkőzés eredményét befolyásolta. Ezen kívül elégedett vagyok a csapattal, bízom benne, hogy a következő mérkőzéseken már felszabadultan fogunk tudni játszani. Arra nagyon jó volt ez a torna, hogy az új játékosok megtapasztalják a tétmérkőzések hangulatát. Keményen fogunk dolgozni, hogy minden téren fejlődést érjünk el. Nagyon örülünk, hogy végre tétmérkőzésen vettünk részt, és csak bízni tudunk benne, hogy végig fogjuk tudni játszani a bajnokságot” – fogalmazott érdeklődésünkre az ózdiak edzője.

A Vegyész I. osztályban szereplő U19-es csapata.

A VRCK-Tiszaújváros másodosztályban szereplő U19-es lány csapatának nehéz dolga volt az elmúlt hetekben, edzeni ugyanis csak elvétve tudtak, illetve sokan kidőltek a sorból a szombati torna előtt. Nem is meglepő, hogy Olasz Gyula csapata előbb az MVSC-től, majd az EVSI-től is kikapott három szettben.

Nagy napja volt azonban a VRCK-Szalézinak. Juhász Krisztián U19-es leányai ugyancsak a második vonalban szerepelnek, és mind a GLP Nyíregyházát, mind a TFSE-Than együttesét legyőzték 3-0-ra. A csapatban szereplő lányok tavaly még az U21-es bajnokságban játszottak, de idén már a saját korosztályukban próbálnak szerencsét, és remekül indították az idényt.

„Nagyon jóleső érzés volt látni a lányokat, hogy tudtak örülni, no és hogy végre megízlelhettük a győzelem ízét. Ez lélektanilag most sokat fog jelenteni. Sokat dolgoztunk, gyakoroltunk az edzéseken, alázattal, lelkesen tették a lányok a dolgukat. Ezután is arra törekszünk, hogy a hibáink számát csökkentsük, és hogy még eredményesebbek legyünk. Sok munka vár még ránk, és ha a koncentrációnk is javul, sok szép élményben lehet majd részünk. A mai teljesítményükhöz gratulálok” – mondta Juhász Krisztián a vrck.hu-nak.

Vasárnap a VRCK-Tiszaújváros U19-es fiú csapata betegségek miatt nem tudott elutazni a torna helyszínére, míg U15-ös lányaink mindössze egy hivatalos meccset játszott a III. osztályban, debreceni ellenfele ugyanis lemondta a szereplést. Bene Anett leányai három szettben kikaptak az EVSI-B-től, majd egy edzőmérkőzést is játszottak egymással.

(A főcímképen a VRCK-Szalézi csapata)