Vártam már, hogy játsszak – Budai

A Vegyész RC Kazincbarcika idei első bajnoki mérkőzésén 3-0-ra legyőzte a Szolnoki Főiskola RKSI csapatát. Két debütálóval, a junioroktól felkerült Budai Balázzsal és a nyáron éppen a Tisza-partiaktól szerződtetett Bene Róberttel beszélgettünk.

Bene Róbert (7) és Budai Balázs (10) is debütált a Szolnok ellen. (Fotó: boon.hu)
Bene Róbert (balra) és Budai Balázs (jobbra) is debütált a Szolnok ellen. (Fotó: boon.hu)

A 17 éves Budai Balázs néhány éve már klubunkat erősíti, és hogy mennyire komolyan veszi a röplabdát, jelzi, hogy Miskolcról Kazincbarcikára költözött kollégiumba, mivel középiskolai tanulmányait városunkban folytatja. A kemény munka és az áldozatok meghozták az eredményt, hiszen a Szolnok elleni bajnoki nyitányon debütált a felnőtt csapatban: a második szettben végig a pályán volt, ráadásul több remek megmozdulása is volt.

„Vártam már, hogy pályára lépjek a felnőttek között” – emlékezett vissza a nyitásfogadó-ütő. „Egy kicsit izgultam, de nagyon élveztem a játékot. Tudtam, hogy lehetőséget kapok majd, és mivel a találkozó után Dudás András megdicsért, úgy érzem, sikerült is helytállnom.”

Budai honlapunknak elmondta, a nyáron történt edzőváltásnak örül, hiszen a magyar női válogatottnál is dolgozó Toma Sándortól sok új dolgot tanult az elmúlt két hónapban, de idősebb társai is segítik a fejlődésben.

Bene Róbert is először húzhatta magára a Vegyész-mezt, a liberó éppen a szolnokiaknak intett búcsút a nyáron. Az utánpótlás-válogatott a vrck.hu-nak elárulta, nem volt maximálisan elégedett a teljesítményével.

„Plusz motivációt jelentett, hogy éppen a volt csapatom ellen bizonyíthattam” – mondta Bene, majd saját játékát részletezte. „Eleget tudtam hozzátenni a csapat produkciójához, de muszáj még fejlődnöm. Ehhez azonban minden adva van, mivel egy remek csapatban készülhetek napról napra. A szurkolók is fantasztikusak voltak, jó érzés volt pályára lépni ennyi ember előtt.”

A Kazincbarcika legközelebb szombaton lép pályára, a 3. fordulóban a Pécs vendége lesz.

Tóth Milán