Kovács Zoltán nélkül Pécsett

Szombat délután a Vegyész RC Kazincbarcika Kovács Zoltán nélkül lép pályára második bajnoki mérkőzésén. Toma Sándor vezetőedző ettől függetlenül győzelmet vár a PTE-PEAC C-DOKI otthonában is.

Toma Sándor ismét győzelmet vár a csapattól. (Fotó: boon.hu)
Toma Sándor ismét győzelmet vár a csapattól. (Fotó: boon.hu)

A Vegyész magabiztosan kezdte a szezont, hiszen hazai pályán könnyedén legyőzte a Szolnoki Főiskola-RKSI csapatát. Azon a találkozón Toma Sándor nem volt jelen, mert a magyar női válogatottat segítette az Európa-bajnokságon, de Dudás András ügyvezetővel, egyben megbízott edzővel, folyamatosan tartotta a kapcsolatot.

„Előre leadtam Andrásnak az edzéstervet, valamint felhívtam a szolnoki mérkőzés után is” – mondta Toma Sándor a vrck.hu-nak. „Még nem láttam a találkozót, hiszen csütörtök délelőtt értünk haza az Eb-ről, de úgy hallottam, magabiztosan játszottunk. Azt is tudom, hogy nyitásfogadásban gyengébbek voltunk, de ettől függetlenül Pécsett is nyerni akarunk. Egy stabil, magabiztos játékot várok a csapattól, és nem szeretném, ha drámáznánk: háromszettes sikert kell aratni.”

A több mint hatórás buszútra lelkiekben már felkészültek a keret tagjai is, akik közül Kovács Zoltán maradt csak itthon. A nyitásfogadó-ütő nyelvvizsgára készül. Sérültek nincsenek, de páran panaszkodtak kisebb térdfájdalmakra, ami a teremváltás miatt van – a csapat a Munkacsarnokban és a Tornacsarnokban felváltva edzett a felújítási munkálatok miatt.

Tóth Milán

[custom-facebook-feed]