Kazincbarcika – Szolnok 3-0

Győzelemmel kezdte szereplését a férfi röplabda NB I-ben a Vegyész RC Kazincbarcika, miután hazai pályán könnyedén, 3-0 (9, 15, 16) arányban legyőzte a Szolnoki Főiskola-RKSI csapatát. A találkozó legjobbja a kiválóan nyitó Szabó Dávid volt.

A Vegyész győzelemmel kezdte az idényt.
A Vegyész győzelemmel kezdte az idényt.

Csupa barcikai nevelés alkotta a szezon első kezdőjét: Toronyai Miklós, Szabó Dávid, Juhász Péter, Kozsla Ádám, Kovács Zoltán és Árva Milán alkotta szólították pályára, Dudás Tamás volt a liberó. A Vegyész nagyon bekezdett, köszönhetően többek között Toronyainak. A Szolnok képtelen volt bármiféle ellenállást tanúsítani, főleg gyenge nyitásfogadása miatt. Szabó Dávid sorra szerezte az ászokat, de ha sikerült is támadást indítaniuk a vendégeknek, csak egy-két pontot tudtak szerezni a jól blokkoló Kovács Zoltánék ellen. 25-9

A második szettben mind a hét játékosát kicserélte Dudás András megbízott edző. Bene Róbert érkezett liberózni, míg a további hatost Török Roland, Bokor Elek, Csányi Tamás, Banai Máté, Budai Balázs és Surányi István alkotta. A szolnokiak magukra találtak, míg a kazincbarcikaiak nem tudtak felpörögni. A vendégek még az első technikai szünet után is vezettek, de Török remek nyitásainak köszönhetően fordított a VRCK. A fiatal Budai bátran játszott, de társai játéka is feljavult, így ezt a szettet is nagy különbséggel nyerte a borsodi alakulat. 25-15

A harmadik felvonás egyben az utolsó is volt, hiszen Szabóék ekkor már ismét pályán voltak. A válogatott átló ezúttal is kiválóan szervált, Juhász magabiztosan sáncolta Germuska Péteréket, és még a kisebb hibák, figyelmetlenségek is belefértek hazai oldalon. Banai ütése viszont meghozta a győzelmet a nyitányon a Vegyésznek. 25-16

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 2. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Szolnoki Főiskola-RKSI 3-0 (9, 15, 16)
Vezette: Vári és Pőcze. Nézőszám: 250.
Kazincbarcika: Toronyai, SZABÓ D., JUHÁSZ, Kozsla, Kovács, Árva. Csere: Dudás T., Bene (liberó), TÖRÖK, Bokor, Csányi, Banai, Budai, Surányi. Megbízott edző: Dudás András.
Szolnok: Gulyás, Bodonyi, Tóth, Fülöp, Germuska, Varga. Csere: Farkas (liberó), Szabó, Dian, Gönczi. Vezetőedző: Ilyés Gábor.

A mérkőzés legjobb hazai játékosa a vrck.hu-nál: Szabó Dávid.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK:
Dudás András: Bemelegítő mérkőzésnek jó volt, de a folytatásban biztos, hogy feszültebb, szorosabb találkozókra kell számítanunk. Koncentrálnunk kell a folytatásra, hiszen nevesebb ellenfeleink ellen ez a produkció akár még kevésnek is bizonyulhat.

Ilyés Gábor: A hazaiak jó nyitásai alaposan megleptek minket, fiataljaink hadilábon álltak a fogadásukkal. Ez nagyban befolyásolta a játékunkat, nehezen tudtunk támadásokat indítani. Látszott, hogy a Kazincbarcika külföldi ellenfelekkel szemben készült az idényre.

Tóth Milán