Vegyész – Kecskemét 1-3

Nem sikerült a bravúr hazai pályán a Vegyész RC Kazincbarcikának szerdán a Kecskeméti RC ellen a férfi röplabda NB I rájátszásában, hiszen a borsodiak 3-1-re kikaptak, így az alföldiek 2-0-ra vezetnek az elődöntőben, szombaton pedig akár fel is tehetik a pontot az i-re.

Jól kezdtek a barcikaiak, ez annak is köszönhető volt, hogy a szép számú közönség remek hangulatot varázsolt a csarnokban. A kezdő a Toronyai Miklós, Bokor Elek, Blázsovics Péter, Kovács Zoltán, Szabó Máté, Csizmadia János hatos alkotta, liberóban Szántai Balázs kezdett. Látszott a Kecskeméten, hogy nem írja le ellenfelét, de ekkor Bokor Elekék akarata érvényesült, akik nagy küzdelemben hozni tudták az első szettet. A folytatásban sem változott a játék képe, mindkét technikai pauzánál a hazaiak voltak előnyben, viszont a KRC feladócseréje – Tóth András helyett Török Roland érkezett a pályára – jót tett a vendégek játékának, akik egyenlítettek.

A harmadik felvonásban a Vegyész folyamatosan hátrányban volt, látszott, hogy kezd kijönni a kecskemétiek jobb állóképessége. Ekkor Dudás András csapatának már csak momentumai voltak, hiszen a vendégek átvették az irányítást, gyakorlatilag az történt a parketten, amit ők akartak. A negyedik szettben Árva Milánék 6-2-re elhúztak, amit Dudás edző cserékkel próbált kompenzálni: Kovács helyére érkezett Surányi István, Szabót Csányi Tamás, míg Szántait Dudás Tamás váltotta.

A játék képe alapján a KRC megérdemelten győzött, viszont így is járt a taps a hazaiaknak, akik egy pillanatig nem adták fel a meccset. Összesítésben a Kecskemét 2-0-ra vezet, és ha szombaton is nyer, akkor döntős, míg a Vegyész készülhet a bronzmeccsre.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, RÁJÁTSZÁS, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Vegyész RC Kazincbarcika – Kecskeméti RE 1-3 (22, -23, -19, -14)

Az állás 2-0 a Kecskemét javára az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcában.

tm (főcímkép: boon.hu/ÉM)