Vegyészes sportdiplomáciai siker a szövetségben: Kárpáti László elnökségi tag lett!

A Magyar Röplabda Szövetség pénteken tartotta tisztújító küldöttgyűlését, ahol újabb öt évre megválasztották dr. Kovács Ferenc elnököt. Az elnökségi tagok közé – dr. Kovács Ferenc ajánlására – Kárpáti László, a Vegyész RC Kazincbarcika elnöke is bekerült, mint a férfi vonal képviselője.

Dr. Kovács Ferenc 2015 óta az MRSZ elnöke, regnálása óta a sportág látványos fejlődésen ment keresztül. A röplabda 2017-ben került be a látvány-csapatsportágak közé, ennek köszönhetően három év alatt 25 milliárd forinthoz jutott a röplabdázás, a különböző felnőtt és korosztályos versenyekre nevezett csapatok száma pedig a négyszeresére nőtt.

Az új, ötéves elnöki program kiemelt projektje a Magyar Röplabdázás Háza megépítése. Ezen kívül fontos pont még, hogy további infrastrukturális fejlesztések történjenek, újraépítsék az edzőképzést, illetve regionális akadémiai rendszerre álljon át az utánpótlásképzés. 

Kárpáti László számára nem csak a férfi szakág versenyzési színvonalának, eredményességének átgondolt, a lehetőségekhez mért fokozatos emelése, hanem az utánpótlásképzés fejlesztése, még sikeresebbé tétele is a célja

Az elnökségi tagok közé továbbá Ancsin Ildikó, Baran Ádám, Buday Balázs, Németh Lajos, Orosz Ferenc, Sarlós Márton, Tálos Péter, Varga Péter és Weczera Csaba kerültek megválasztásra.