Vegyészes sportdiplomáciai siker a szövetségben: Kárpáti László elnökségi tag lett!

A Magyar Röplabda Szövetség pénteken tartotta tisztújító küldöttgyűlését, ahol újabb öt évre megválasztották dr. Kovács Ferenc elnököt. Az elnökségi tagok közé – dr. Kovács Ferenc ajánlására – Kárpáti László, a Vegyész RC Kazincbarcika elnöke is bekerült, mint a férfi vonal képviselője.

Dr. Kovács Ferenc 2015 óta az MRSZ elnöke, regnálása óta a sportág látványos fejlődésen ment keresztül. A röplabda 2017-ben került be a látvány-csapatsportágak közé, ennek köszönhetően három év alatt 25 milliárd forinthoz jutott a röplabdázás, a különböző felnőtt és korosztályos versenyekre nevezett csapatok száma pedig a négyszeresére nőtt.

Az új, ötéves elnöki program kiemelt projektje a Magyar Röplabdázás Háza megépítése. Ezen kívül fontos pont még, hogy további infrastrukturális fejlesztések történjenek, újraépítsék az edzőképzést, illetve regionális akadémiai rendszerre álljon át az utánpótlásképzés. 

Kárpáti László számára nem csak a férfi szakág versenyzési színvonalának, eredményességének átgondolt, a lehetőségekhez mért fokozatos emelése, hanem az utánpótlásképzés fejlesztése, még sikeresebbé tétele is a célja

Az elnökségi tagok közé továbbá Ancsin Ildikó, Baran Ádám, Buday Balázs, Németh Lajos, Orosz Ferenc, Sarlós Márton, Tálos Péter, Varga Péter és Weczera Csaba kerültek megválasztásra.

Most megoszthatja másokkal is: