Világsztárok ellen játszunk hétvégén

A hétvégén felkészülési tornán vesz részt a Vegyész RC Kazincbarcika Eperjesen. A házigazda VK Mirad Pu Presov és a VRCK mellett a VK KDS Kosice és a lengyel WKS Czarni Radom is pályára lép.

Rangos torna vár a Kazincbarcikára, nem is akármilyen ellenfelekkel szemben. A Presov a szlovák bajnokság címvédője, míg a kassaiak a Humene megszűnése után megerősödtek, hiszen több ex-homonnai játékossal erősítettek.

A Presovval az elmúlt években több alkalommal is megmérkőzött csapatunk, győzni egy alkalommal sem sikerült. Az I. KolorCity Nemzetközi Röplabdatorna elődöntőjében azonban csak hajszállal voltak jobbak az eperjesiek, így jó esély van arra, hogy a hétvégén a két együttes ismét egy jót játsszon egymással.

Világsztárok a lengyel csapatban

A Czarni Radom keretében több sztár is játszik, annak ellenére, hogy a gárda az előző kiírásban csak a kilencedik lett a lengyel pontvadászatban. Gyorsan tegyük hozzá, a világ egyik legjobb bajnokságáról van szó. Most két játékost mutatunk be röviden.

Daniel Plinski 145 alkalommal lépett pályára a lengyel válogatottban, 2006-ban világbajnoki ezüstéremnek, 2009-ben pedig Európa-bajnoki aranynak örülhetett, de olimpián is játszott Pekingben. A 36 éves center 2007 és 2014 között a Belchatów csapatát erősítette. Lukas Kampa a mai napig tagja a német válogatottnak, eddig 130-szor szerepelt a nemzeti csapatban, mellyel a tavalyi vb-n bronzérmes lett, idén pedig megnyerte az Európai Játékokat. A VfB Friedrichshafennel kétszeres német bajnok, míg az orosz Belgoroddal Orosz Kupát nyert 2013-ban. Emellett játszott Olaszországban és Ukrajnában is.

A csapat edzője sem kis név, Raúl Lozano 2006-ban ugyanis vb-ezüsthöz segítette Lengyelországot. 2009 és 2011 között német válogatott szövetségi kapitánya is volt, de Olaszországban, Spanyolországban, Görögországban és Iránban is dolgozott.

presovtorna

Tóth Milán