A 30. győzelmére hajt a VRCK – előzetes!

Hazai porondon az idei szezonban még veretlen a VRC Kazincbarcika, kedden pedig a 30. sikerét igyekszik behúzni, ami döntőt érne.

Hét győztes Magyar Kupa-meccs, 20 nyert találkozó a bajnoki alapszakaszból és két sikeresen megvívott összecsapás a rájátszásban – ez a VRCK idei mérlege a hazai sorozatokban. A múlt hétvégén nagy csatában, öt szettben nyert együttesünk a Pénzügyőr SE vendégeként az NB I elődöntőjének második mérkőzésén, így már csak egy meccset kell nyernie ahhoz, hogy kvalifikálja magát a fináléba.

Erre kedden kerülhet sor a Don Bosco Sportközpontban. A találkozó 18 órakor kezdődik, a belépés ingyenes.

„Budapesten négy szetten keresztül rosszul, gyengén nyitottunk” – mondta Daniel Oravec vezetőedző a vrck.hu-nak. „Egyszerűen nem éreztük a termet, a pályát, de szerencsére az ötödik játszmában ismét a jobbik arcunkat mutattuk. Mondtam már korábban is, hogy a közel háromhetes szünet nekünk nem jött jól, de most már el kell kapnunk a ritmust. Kicsit görcsöltünk az elmúlt két meccsen, mert nem ment olyan jól a játék, mint korábban, ez pedig a hangulatra is rányomja a bélyegét. Többet kell vállalnunk, magabiztosabban játszanunk. Idehaza szeretnénk lezárni a párharcot, és akkor a harmincadik sikerünket húznánk be, nem beszélve arról, hogy azzal már a döntőben lennénk.”

Banai Máté szerint annak ellenére, hogy nincsenek még csúcsformában, a hangulattal nincs baj a pályán, de tudja, javítaniuk kell a keddi összecsapásra.

„Látszik a meccshiány, messze vagyunk attól a formától, amit az alapszakasz végén vagy a kupadöntőn mutattunk, ezt kár lenne tagadni is” – fogalmazott a fiatal center. „A szurkolóink is láthatták, nem játszottunk jól eddig a Pénzügyőr ellen, de még így is nyerni tudtunk, ami mutatja a csapat erejét. Nem esünk pánikba, inkább azon vagyunk, hogy ismét megközelítsük a legjobb teljesítményünket. Most egy kicsit frusztrál bennünket ez a rossz forma, de kedden bizonyíthatunk, és én szerintem a három-nullás sikerünkre ismét megvan az esély.”

A találkozót honlapunkon ezúttal is élőben fogjuk közvetíteni.