A harmadik debreceni kirándulás következik

Vasárnap 18 órától a Debreceni EAC vendégeként kezdi meg szereplését az Extraliga középszakaszában a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika.

Az alapszakasz legutóbbi öt fordulójában elért eredmények alapján az Extraliga két legjobb formájában lévő együttese találkozik egymással a DESOK-ban. A DEAC egyszer, a Pénzügyőr SE-től kapott ki, míg a Vegyész éppen a DEAC-tól 3-2-re, de a második négy meccsét szettveszteség nélkül hozta le – sorrendben a Pénzügyőr SE, a MÁV Előre SC Foxconn, a Kecskeméti RC és a Fino Kaposvár ellen.

Idén a DESOK-ban a bajnokit három játszmában elveszítettük, míg a Magyar Kupában 3-1-re nyertünk. Toronyai Miklós vezetőedző szerint ezúttal sem vár rájuk könnyű összecsapás.

„Szerintem jól ismeri már a két csapat egymást, de bízom abban, hogy mi fogunk tudni újat mutatni” – bizakodott Toronyai. „Sok pihenőnk nincs, de elegendő időnk van a mérkőzések felkészülésére, persze ez majd a kupameccsek miatt kicsit változni fog. Az idei Debrecen igazán összeért, ha valaki már egy pontot szerezni tud a DESOK-ban, szerintem jó eredménynek számít. Mi, ahogy mindig, a három pontért megyünk, de ehhez nem elég fegyelmezett játékot bemutatnunk, kellenek az extrák is.”

Az összecsapást a hazaiak a YouTube-csatornájukon élőben közvetítik.