Harmadjára három szettben sikerült nyerni a DEAC ellen

Három-nullás győzelemmel kezdte a férfi röplabda Extraliga középszakaszát a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika, miután vasárnap este a DEAC vendégeként sikerült nyernie. Az idei bajnokságban a sárga-kékek először tudni nyerni a hajdúságiak ellen.

Willian Reffatti volt a meccs első pontszerzője, és bár nyolchoz érve a Vegyész már néggyel ment, igazán Páez Carlos ászai hoztak megnyugvást  a vendégeknek (5-12). 8-16 állt az eredményjelzőn, amikor a hazaiak brazil légiósa, Willian Coelho súlyos sérülést szenvedett egy leérkezést követően. Ján Tarabus is feliratkozott a pontszerzők közé kazincbarcikai oldalról, majd a szlovák center a hajrában sikeresen blokkolta Almorát, Szabó Dávid ütése pedig pontot tett az első szett végére (17-25, 0-1).

Többet hibáztak Juhász Péterék a második szettben, mint az elsőben, 11-hez érve a DEAC először vezetett a mérkőzésen. Blázsovics Péter a lehető legjobbkor ütött két pontot, Páez pedig ismét nyitott két ászt (17-21). Úgy tűnt, innen már „begyalogol” a GreenPlan-VRCK, azonban a hazai ászok „megérkeztek”. Kicsit szorosabb lett az eredmény, második szettlabdáját így is érvényesítette Toronyai Miklós együttese (23-25, 0-2).

Igencsak elemében volt Tarabus, hiszen beindult a pontgyártással, de a pályán lévő csapattársai is legalább hat pontnál jártak már ekkor, nem lehetett panasz senkire (10-15). Ha voltak kisebb hullámvölgyek a borsodiaknál, gyorsan rendezték a sorokat, Kiss Mátéék végül megérdemelt győzelemmel kezdték a középszakaszt (21-25, 0-3).

A mezőny legeredményesebbje Szabó lett 16 ponttal, de Blázsovics (10 pont) és Reffatti (11) is tíz fölé jutott.

A hazaiak sérültjének, Williannak a legjobbakat kívánjuk.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Vegyész RC Kazincbarcika (@vrckazincbarcika) által megosztott bejegyzés


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, KÖZÉPSZAKASZ, 1. FORDULÓ
Debreceni EAC – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-17, -23, -21)
DESOK, Debrecen, 156 néző. V.: Adler, Horváth.
DEAC: Tóth 2, Coelho 2, Kiss I. 5, Almora 12, Bagics 7, Moret 7. Csere: Bán (liberó), Veres 6. Vezetőedző: Fodor Antal.
Vegyész: Páez 6, Blázsovics 10, Juhász 6, Szabó 16, Reffatti 11, Tarabus 9. Csere: Kiss M. (liberó), Péter B., Cziczlavicz. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Sajnálom, hogy Willian sérülése beárnyékolta a mérkőzést. Mielőbbi gyógyulást és kitartást kívánunk neki. Agresszívan kezdtünk, de a sérülés láthatóan mindkét csapatot megfogta. Szerencsére mi tudtunk újítani, mindig volt aki, aki a nehezebb pillanatokban segíteni tudott. Gratulálok a srácoknak a győzelemhez.

Végeredmény

Csapat123TEredmény
Debrecen1723210Vereség
GreenPlan-VRCK2525253Győzelem

Csarnok

DESOK
Debrecen, Főépület, 4032 Magyarország

Részletek

Dátum Idő Bajnokság Idény Közvetítés Nézőszám
2023.01.29. 18:00 Extraliga 2022/2023 DEAC TV 156

(főcímkép: deac.hu, archív)