A kupameccsek után bajnokit játszunk a Kaposvárral

„Három a magyar igazság”: vasárnap 17 órától a Vegyész RC Kazincbarcika a Fino Kaposvárt fogadja a Don Bosco Sportközpontban az Extraliga alapszakaszában. A két csapat másfél héten belül harmadik alkalommal találkozik egymással.

Az MVM Magyar Kupa elődöntőjében a Vegyész óriási izgalmakat követően, aranyszettben harcolta ki a fináléba kerülést. Egy ilyen győzelemről még napokig lehetne áradozni, azonban nem volt sok idő az ünneplésre: vasárnap ugyanis már rendkívül fontos bajnokit játszik a VRCK, éppen a kupából kiejtett somogyiakkal.

„Meg lehetett ünnepelni a sikert, természetesen csak módjával, de péntektől már mindannyian az Extraliga folytatására készülünk” – mondta Toronyai Miklós a Kossuth Rádiónak adott interjújában. Kellene a siker az Extraligában is, hiszen a Vegyész harmadik a tabellán, hat ponttal a Kaposvár mögött.

„Előbb a Kaposvár jön hozzánk, majd egy héttel később már Kecskemétre látogatunk, ahol szintén nyerni szeretnénk” – folytatta vezetőedzőnk. „Az első lépést megtettük, ott vagyunk a kupadöntőben, de a megkezdett utat szeretnénk folytatni, és finalisták szeretnénk lenni a bajnokságban is.”

A két csapat októberi bajnokiját a Fino magabiztosan nyerte három játszmában odahaza, akárcsak az MVM Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzését megyénkben. A Kazincbarcika az előző szezonban viszont otthon nem veszített szettet a Kaposvár ellen, és most is nagy szükség lenne a három pontra.

„Egy Kaposvárt sosem szabad leírni. Mindig is jók voltak odahaza, nekünk a csütörtöki győzelemből viszont erőt kell, hogy merítsünk. Harmadszor is megmérkőzünk egymással, és talán vannak olyan kaposvári játékosok, akiknek több idő kell a kiesés feldolgozására, úgyhogy a vasárnapi meccsen sok fog múlni azon, mentálisan mennyire lesznek felkészültek a csapatok” – zárta gondolatait Toronyai.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)