Sajtóvisszhang: Vegyész-továbbjutás ötpontos hátrányból, négy szettlabdát hárítva

A Vegyész RC Kazincbarcika jutott be először az MVM Magyar Kupa 2022-es döntőjében, miután csütörtök este aranyjátszmában búcsúztatta a Fino Kaposvárt. Tette mindezt úgy, hogy a harmadik szettben 19-14-ről állt fel, és négy szettlabdát is hárított – ha ezt nem teszi meg, a somogyiak mentek volna tovább.

A szövetség honlapja és az nso.hu (Karádi Zoltán) is kiemeli a többpontos hátrány, valamint a négy szettlabda hárítását, amit óriási fordulatnak tartott. A továbbjutást végül két bravúros mentés és Blázsovics Péter pontot érő támadása zárta le.

A közszolgálati média sportcsatornája, az M4 Sport is kiemelten foglalkozott az összecsapással, a „bravúros fordításról” szóló riport és Szabó Dávid csapatkapitányunk nyilatkozata 10:00-tól tekinthető meg a linkre kattintva. A Kossuth Rádió riportere a helyszínről közvetítette a párharcot a Sportvilág című műsorban, de pénteken Toronyai Miklós vezetőedző interjúja is hallható lesz.

Az Észak-Magyarország (Molnár István) megjegyzi, négy év után jutott ismét fináléba a Vegyész, és az együttes teljesítményét a „fantasztikus” jelzővel illette. A lap Blázsovics és a 21 pontig jutó Lukasz Ciupa mellett Juhász Péter és Szabó Dávid remek formáját is kiemelte. Az MTI is terjedelmes beszámolóval jelentkezett az elődöntő visszavágójáról, míg a borsodihir.hu elégedetten nyugtázta az idegenbeli sikert.

(eredeti fotó: Bencze András)