MVM Magyar Kupa: aranyszettben harcoltuk ki a döntőbe jutást!

A hazai pályán elszenvedett 3-0-s vereséget sikerült annulálnia a Vegyész RC Kazincbarcikának csütörtök este a Fino Kaposvár vendégeként az MVM Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján, és miután megnyerte az aranyszettet is, bejutott a sorozat márciusi fináléjába!

A kaposváriak kezdték jobban a mérkőzést (8-5), azonban innen zsinórban négyet szereztek Blázsovics Péterék, amivel először vezettek (8-9). Jól működött a Vegyész védekezése, rendre ellenfele előtt járt két-három ponttal. A hajrában Juhász Péter jó nyitásai is kellettek ahhoz, hogy meglegyen az első szett (18-25, 0-1).

A második felvonás gyakorlatilag az elsőnek volt az ellentétje: ezúttal a kaposváriak alapjátéka volt stabilabb, és Marko Milovanovic jó szerváinak köszönhetően a játszma derekán átvették a vezetést. Amit már nem is engedtek ki a kezükből, így más csak egy szettre voltak a továbbjutástól (25-20, 1-1).

Juhász jeleskedett gyorsan két ponttal (2-2), majd 10-6-ról kapaszkodtak fel Páez Carlosék mínusz egyre (10-9). Újfent kettőt szerzett a Kaposvár, majd „kintre néztek” a bírók egy VRCK-ütést, amire pedig még a hazaiak is mutatták, hogy bent volt. Ez lélektanilag a Finót segítette (16-11), de küzdöttek a vendégek (19-16, 20-19), aminek köszönhetően 21-nél utolérték ellenfelüket. Egy vitatható játékvezetői döntés ismét a somogyiaknak jött ki jól, de Blázsovics egalizált (24-24). Végül Ciupa és egy kaposvári állásrendi hiba meccsben tartotta a Vegyészt (27-29, 1-2).

Ciupa ászértékű nyitásaival a VRCK megindította a hajrát az aranyszettért (1-5), a Kaposvár pedig a második szettjéért harcolt (5-9). Állandósult a különbség (8-12), majd Rodrigo Moraes és Szabó Dávid jó blokkjával hétre nőtt a vendég-fór (10-17). Megindította hajráját a Kaposvár, szereztek zsinórban három pontot, gyorsan időt is kért Toronyai (13-19). Rendeződtek a kazincbarcikai sorok, következhetett az aranyjátszma, hiszen a meccset négy játszmában a vendégek nyerték (19-25, 1-3).

A továbbjutást eldöntő felvonást fej-fej mellett kezdték a felek, majd Csizmadia Tamás remek nyitásai kellettek az ellépéshez (6-9). Remek blokkok és mezőnymunka jellemezte a Vegyész játékát, meg is lett az eredménye: a továbbjutás! (aranyszett: 9-15).


JEGYZŐKÖNYV
MVM RÖPLABDA MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Fino Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika 1-3 (-18, 20, -27, -19), Aranyszett: 9-15.
Kaposvár Aréna, Kaposvár, 200 néző. V.: Bátkai-Katona, Tillmann.
Kaposvár: Garchet 5, Hubicska 10, Sandoval 8, Milovanovic 15, Bögöly 16, Ujacsi 7. Csere: Bozóki (liberó), Kiss, El-Azari, Vasquez. Vezetőedző: Demeter György.
Vegyész: Páez 1, Ciupa 21, Juhász 10, De Prá 9, Blázsovics 14, Moraes 6. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia, Szabó 8. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Továbbjutott a Vegyész, aranyszettet követően.

Bögöly Gábor, a Fino játékosa: A héten azt éreztem néhány játékoson, hogy félvállról vette a visszavágót. A mérkőzésen olyan hullámzóan teljesítettünk, mint eddig a szezonban, és éppen ezért nem érdemeltünk továbbjutást. A Vegyésznek gratulálok, megérdemelték.

Toronyai Miklós: Szerintem meghozta az eredményét az a sok beszélgetés, amit a fiúkkal lefolytattunk az utóbbi napokban, még akkor is, ha ezt kicsit tehernek gondolták már. Fegyelmezettek voltunk, akartunk és ezt ki is mutattuk. Gratulálok nekik.