A MÁV Előre lesz az ellenfelünk az elődöntőben

Szerda este a MÁV Előre SC-Foxconn zsinórban harmadik alkalommal is legyőzte a Kecskeméti RC-t az Extraliga negyeddöntőjében, így a székesfehérváriak lesznek a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika ellenfelei a bajnoki elődöntőben.

Az elődöntő párosításai már nem a középszakaszban, hanem az alapszakaszban elért helyezések alapján lettek kialakítva. Így az alapszakasz-1. Pénzügyőr SE az ötödik Fino Kaposvárral, az alapszakasz-3. GreenPlan-VRCK pedig a negyedik MÁV Előrét kapta az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcában.

A Vegyész hazai környezetben, április 3-án kezdheti meg az elődöntőt, várhatóan 18 órától (ez még egyeztetés alatt áll), majd 11-én és – amennyiben szükséges – 19-én is a Don Boscóban fogadja dunántúli ellenfelét. A Fehérvár minimum egyszer, maximum kétszer játszhat saját szurkolói előtt. Amikor azonban elkészül a hivatalos menetrend, tudatni fogjuk azt honlapunkon.

A MÁV Előre és a GreenPlan-VRCK idei mérlege kiegyenlített. Mindig az a csapat nyert, amely vendégként lépett pályára: ősszel Dávid Zoltán együttese három szoros szettben nyert Kazincbarcikán, de a decemberi „visszavágón” három sima játszmában a Vegyész győzött Fehérváron. A középszakaszban Toronyai Miklós legényei 3-1-re nyertek idegenben, majd a már tét nélküli, kazincbarcikai visszavágón könnyedén vereséget szenvedtek.