Bejutottunk a négy közé az Extraligában

Bejutott a férfi röplabda Extraliga legjobb négy csapata közé a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika, miután a harmadik meccset is megnyerte a Kistext JP Auto Mercedes ellen.

Ismét a fiataloknak szavazott bizalmat az első szettben Toronyai Miklós vezetőedző, akik ezúttal nem nagyon találták a ritmust, így az első elveszített játszmát követően érkeztek sorba a pályára a rutinosabbak. Egyedül Kiss Máté hiányzott, aki még nem gyógyult meg. Ugyan az alapemberek sem pörögtek maximális lángon, de tapasztalatuknak is köszönhetően összességében kézben tartották a mérkőzést.

A Kistext vezetőedző nélkül csinálta végig a negyeddöntőt, minden elismerést megérdemelnek azért a játékosok, ahogy teljesítettek.

Az, hogy ki lesz biztosan a mieink ellenfele a négy között, még nyitott kérdés, mert lehet a MÁV Előre SC-Foxconn, a Fino Kaposvár és a DEAC is.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, NEGYEDDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – Kistext JP Auto Mercedes 3-1 (-18, 22, 20, 23)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 176 néző. V.: Varjasi, Árpás.
Vegyész: Warzywoda 1, Péter M. 1, Cziczlavicz, Csoma 11, Reffatti 13, Tarabus 2. Csere: Budai (liberó), Szabó D. 10, Péter B. 3, Juhász 7, Moraes 6, Blázsovics 4, Páez 3. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Kistext: Óhidi, Gebhardt, Novoszelov, Reyes, Fazekas, Kocsondi. Csere: Lassu, Sümegi (liberók), Torbica. Vezetőedző:

Toronyai Miklós: Köszönjük szurkolóinknak a támogatást, mert azt gondolom, ha nélkülük kellett volna játszanunk, nem biztos, hogy nyerünk. Köszönöm azoknak a játékosoknak is a segítséget, akik a második szettől pályán voltak. Van olyan játékosunk, aki két vagy három napja nem edzett betegség miatt. Köszönöm nekik, hogy így is, ilyen állapotban átsegítették a csapatot.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)