A Vegyész is képviselteti magát az FIVB edzőképzésén

A Nemzetközi Röplabda Szövetség (FIVB) idei, úgynevezett Level-1 edzőképzését Magyarországon, Békéscsabán tartja. A többnapos eseményen klubunkat Szikszai Marcell edzőnk képviseli, aki többek között korábbi vezetőedzőnktől, Hollósy Lászlótól is tanulhat.

Csaknem 30 résztvevő regisztrált a jövő hétfőn kezdődő békéscsabai nemzetközi edzőtovábbképzésre, amelynek létrejötte azért is komoly eredmény, mert több ország is szívesen megszervezte volna az eseményt, de végül hazánk kapta meg a rendezés jogát – írja a hunvolley.hu. A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) és a Röplabda Specifikus Módszertani Központ közös feladatának és felelősségének tartja, hogy az edzők fejlődését segítse, amely a sportolóink és a sportágunk előrehaladásának a kulcsa is.

Az esemény egyik szakmai instruktora Hollósy László, aki egy rövid ideig – amíg a covid közbe nem szólt – a Vegyész felnőtt csapatának is volt vezetőedzője. A jelenleg a német Bundesligában, a VfB Suhl Lotto Thüringen női csapatánál dolgozó szakember örül annak, hogy Magyarországon komolyan veszik az edzők képzését.

„Alapdolgokkal foglalkozunk mind a technikát, mind a taktikát illetően, az FIVB által meghatározott tematikát követve. Ugyanakkor mivel elég homogén a társaság, szeretnék azért extra információkat is átadni nekik” – mondta a szövetség honlapjának Hollósy. „Fontos, hogy az utánpótlás edzőinket is bevonjuk a munkába, hisz végre az MRSZ is úgy gondolkodik, hogy nem a piramis tetejét, hanem az alját kell építeni.”

(fotó: Facebook/Hollósy László)