Ami a serdülőnek sikerült, az az ifinek nem

A hétvégén a Vegyész RC Kazincbarcika serdülő és ifi csapata is pályára lépett. Előbbi a 10. helyért harcolt sikeresen, míg utóbbinak nem sikerült az országos döntőbe jutás.

Serdülőink már korábban kiestek a selejtezőről, így számukra a helyosztó maradt, méghozzá a 10. helyért. Ezt a feladatot a főleg egri fiatalokból álló gárda sikerrel vette, hiszen Budapesten a Malév, a Sümeg és a Pécs gárdáját is legyőzte. Az együttest a kispadról Dudás András irányította, de a Heves megyei fiatalokat Vincze Tamás készíti fel.

Vasárnap az ifiseken volt a sor, akik hazai pályán mutathatták meg, mire képesek. A Vegyésznek jó esélye volt arra, hogy bejusson az országos döntőbe, de ezúttal több játékos sem tudott pályára lépni. Az alapemberek hiányát a többiek megérezték, Toma Sándor fiai pedig nagy csatában a Pénzügyőrtől és a Dágtól is kikaptak, a döntőbe jutás tehát elmaradt.

Juniorjaink csütörtökön kaptak ki 3-0-ra a Dunaferr ellen, így nem jutottak be egyenes ágon a májusi hatos döntőbe. Ezért rájuk még vár egy kör, reményeink szerint Kazincbarcikán. Az ellenfelek a Dág, a Szolnok és a MAFC (akik a székesfehérvári fiatalokra építkeznek) lesznek, és az első kettő jut be a döntőbe.

tm