Dunaferr – Vegyész 2-3

Öt szettben aratott fontos győzelmet csütörtök este a Vegyész RC Kazincbarcika a Dunaferr SE otthonában a férfi röplabda NB I negyeddöntőjének második mérkőzésen, így készülhet a Kecskeméti RC elleni elődöntőre.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
DUNAFERR SE – VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA 2-3 (-21, 19, -16, 23, -10)
Dunaújváros, 200 néző. Jv-k: Adler, Halász, Varjasi, Bibók.
Dunaferr: Kun, Kholmann, Kalmár, Hatvany, Gebhardt N., Stefanovics. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Szabó P., Guzmics, Szűcs, Móró. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Vegyész: Toronyai, Szabó D., Juhász, Banai, Kovács, Árva. Csere: Dudás (liberó), Bene (liberó), Surányi. Vezetőedző: Toma Sándor.
A két győzelemig tartó párharcot a Vegyész nyerte 2-0-ra, 6-2-es összesítéssel.

Tomanóczy Tibor, a Dunaferr vezetőedzője: Gratulálok a Kazincbarcikának, ma egy Szabó Dáviddal jobbak voltak. Nagyot küzdött a csapatom, büszke vagyok rájuk, mert végig koncentráltan, nagy akarással játszottak.

Toma Sándor, a Vegyész vezetőedzője: Örülök a győzelemnek és a továbbjutásnak, nem volt könnyű dolgunk. Nehéz volt a második mérkőzés, de a legfontosabb, hogy nyertünk, így készülhetünk az elődöntőre.

Toronyai Miklós (8) támadásban is megvillantotta tudását a Dunaferr ellen.
Toronyai Miklós (8) ütésből is megvillantotta tudását a Dunaferr ellen.

RIPORT

A párharc első felvonását a Kazincbarcika folyamatosan javuló játékkal nyerte 3-0-ra. A találkozót követően a Duna-partiak vezetőedzője, Tomanóczy Tibor nem bírta hangsúlyozni: ahhoz, hogy reális esélyük legyen a továbbjutásra, ennél jóval többet kell kihozniuk magukból. A VRCK több játékosára nem számíthatott munkahelyi elfoglaltsága miatt, de Toronyai Miklósék így is győzelemre készültek.

Jól is kezdtek a borsodiak, gyorsan megléptek ellenfelüktől (1-6). A Dunaferr azonban viszonylag gyorsan reagált, sikerült rendeznie a sorait, így a szett közepénél már látótávolságba is került (12-14). Sőt, 20-19-re már a hazaiak vezettek, de ezúttal a rutin győzött, mert Szabó Dávidék innentől hat pontot gyártottak, ellenben az egy újvárosi poénnal (21-25, 0-1).

A fordulás után a Dunaferr alaposan megrázta magát, szinte végig vezetett, előnyét pedig növelni is tudta (12-5). Minden bejött a hazaiaknak, míg a Vegyész kisebb hullámvölgybe került, de azért voltak fellángolásai. Ez azonban kevésnek bizonyult, így a Tomanóczy-csapat egyenlített (25-19, 1-1). A harmadik játszma sikeredett a legsimábbra. Juhász Péteréket talán bosszantotta az előző szett elvesztése, és 12-8 után rákapcsoltak. Innen a Dunaferrnek már csak nyolc pontot sikerült szereznie, míg a Vegyész magabiztosan szerezte meg ismét a vezetést (16-25, 1-2).

Jól nyitott a Vegyész, a játékosokat egyáltalán nem zavarta a nagyobb terem. Egy kicsit megtorpanni látszott a Dunaferr, de a lelkes hazai publikum buzdítására elkezdte a felzárkózást (12-12). Nem sokkal később már a dunántúliak vezettek, és végül nagy küzdelemben ismét sikerült nekik az egyenlítés (25-23, 2-2). A mindent eldöntő felvonásban ismét Banai Máté nyitásai okoztak problémát a hazaiaknak, akik a korán beszedett ötpontos hátrányukat már nem tudták ledolgozni, így a VRCK örülhetett a végén (10-15, 2-3).

Újabb sikerének köszönhetően a Kazincbarcika bejutott a legjobb négy közé, ahol a Kecskeméti RC-vel fog találkozni. A Dunaferr az 5-8. helyért küzd tovább, első ellenfele a Pénzügyőr SE lesz. A párharcok április 7-én kezdődnek, a Vegyész pedig legközelebb április 9-én (szombat, 17:30) lép először pályára.

tm (Fotók: dunaujvaros.com; Főcímkép: boon.hu/Vajda János-archív)