Az utánpótlás már megkezdte a felkészülést

Hétfőn megkezdték az előttük álló szezonra való felkészülést a Vegyész RC Kazincbarcika U20-as csapatai. A fiúk Szikszai Marcell, Vass Renátó és Molnár Sándor irányításával készülnek.

A tiszaújvárosi fiúkat nem számolva több mint 20 fiú röplabdázója van a VRCK-nak a legfelső utánpótlás-korosztályban. Éppen ezért a 2023/24-es szezonban is két csapatot indítunk a kazincbarcikai fiúkból: a fiatalabbak – több, még U17-es korosztályú játékossal kiegészülve – a harmadosztályban fognak versenyezni, míg az idősebbek – kiegészülve a felnőtt csapatból visszajátszókkal – ezúttal is az élvonalban mutathatják meg magukat.

Az első edzésről ugyan többen is hiányoztak igazoltan – nyári munka, nyaralás miatt -, Szikszai Marcell bemutatkozott, mint utánpótlásunk új edzője. Az ő feladata az U17-es és a fiatalabb U20-as csapat versenyeztetése lesz. Vass Renátó az élvonalbeli csapatot fogja versenyeztetni, illetve felel az erőnléti feladatokért az utánpótlásban. Molnár Sándor továbbra is másodedzői feladatokat fog ellátni, hiszen néhány ózdi fiú ugyancsak a keret tagja.

Az első hetekben az erőfejlesztésen van a hangsúly, de persze a labdás edzések is kiemelt figyelmet fognak kapni. Augusztusban egy nemzetközi tornára utaznak majd el a fiúk, de további felkészülési mérkőzések is tervben vannak.