U22: hozta az elvárt eredményt a válogatott

A Toronyai Miklós által vezetetett U22-es magyar férfi röplabda-válogatott az elmúlt napokban Koszovóban járt Európa-bajnoki selejtezőn, ahol a házigazdát magabiztosan győzte le, míg a csoportfavoritnak számító lengyelektől három játszmában szenvedett vereséget.

Koszovó ellen két kazincbarcikai játékost is a pályára küldött Toronyai: Cziczlavicz Dávid kezdőként kapott lehetőséget, míg Miklósi-Sikes Zétény csereként beállva segítette sikerhez övéit. A lengyelekkel szemben azonban már nem jött össze a pontszerzés, a legutóbbi világbajnokság ötödik helyezettje esélyeshez méltóan végig kézben tartotta a találkozót.

„Koszovó ellen kötelező volt a győzelem, míg a lengyelekkel szemben ugyan összejöhetett volna akár egy szettgyőzelem is, túl sok hibát vétettünk a harmadik játszmában” – mondta Toronyai Miklós honlapunknak. „A vegyészes fiúk jól teljesítettek az elmúlt másfél-két hétben. Dávid kisebb vállfájdalmakra panaszkodott, ezért kevesebbet játszott, míg Zétény edzésmunkája kimagasló volt, és Koszovó ellen jól is szállt be. Most kapnak egy kis pihenőt a fiúk, hogy az augusztusi felkészülést pihenten kezdhessék meg.”

A csoportot így Lengyelország nyerte Magyarország előtt, míg Koszovó a harmadik, Izrael pedig a negyedik lett. Utóbbi nem tudott elutazni az Eb-selejtezőre, így elvileg 0-3 (0-75) arányban mindhárom meccsét elveszítette. A nyolc csapatot számláló, hollandiai kontinenstornára az öt csoportelső mellett a házigazda és a két legjobb csoportmásodik jut ki – amennyiben az Izrael elleni eredményeket tényleg megkapja a magyar válogatott, akkor Eb-résztvevőnek vallhatja magát, de az Európai Röplabda Szövetség (CEV) hivatalos levelét ezzel kapcsolatban még várja a magyar szövetség.

(főcímkép: Hunvolley)