Azeri válogatott feladó érkezik

Roman Gurszkij személyében 22 éves, azerbajdzsáni válogatott feladót szerződtetett a Vegyész RC Kazincbarcika.

A 190 centiméter magas játékos Oroszország távol-keleti felében született, 17 évesen azonban – azeri édesapjának köszönhetően – Azerbajdzsánba költözött, ahol felvette az állampolgárságot is. Hazájában több klubban is megfordult, de játszott Észak-Macedóniában és Oroszországban, az elmúlt fél évet a CSZKA Moszkvánál töltötte.

„A Vegyésznél minden adott ahhoz, hogy egy játékos a röplabdára koncentrálhasson és így fejlődjön” – fogalmazott honlapunknak a több mint tízszeres azerbajdzsáni válogatott feladó. „Beszéltem a vezetőedzővel, Toronyai Miklóssal, aki játékosként jó feladó volt, sokat szeretnék tőle tanulni. Tudom, hogy fiatal csapatunk lesz, de minden mérkőzésen harcolni fogunk. A korábban Magyarországon megfordult barátaim jó dolgokat mondtak a honi bajnokságról, hogy jól fogom magam érezni. Szeretnék érmet szerezni, de ehhez az kell, hogy edzésről edzésre jobbak legyünk.”

Gurszkij csak augusztus végén csatlakozik a kerethez, mivel a kínai Csengtuban megrendezésre kerülő egyetemi játékokon (Universiade) vesz részt, és a Magyarországra szóló vízumát csak a hazaérkezést követően kérvényezheti.