Bibók Balázs visszatér a Vegyészhez

„Hazatér” Bibók Balázs, hiszen sajátnevelésű átlónk a 2023/24-es szezonban a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcikát fogja erősíteni.

Bibók 2018-ban a VRCK-ban mutatkozott be a felnőttek között, de az elmúlt idényt a MÁV Előre SC-nél töltötte a több játéklehetőség reményében. Ez részben jött össze a bajnoki ezüsttel gazdagodó 24 éves játékos számára, így miután klubunk felvázolta a jövőbeni terveit, elfogadta a Vegyész két szezonra szóló ajánlatát.

„Mindig is szerettem Barcikán lenni, visszahúzott a szívem. Mivel már játszottam a Vegyész színeiben, ezért tudom, mire számíthatok” – mondta honlapunknak Bibók. „A koncepció és a csapat fiatalítása nagyon tetszik, könnyedén megtudtunk egyezni a klubbal. Remélem, egy jó közeget tudunk kialakítani a csapattal, mivel a játékosok fiatalok lesznek, igy az összhang úgy gondolom, meglesz. Véleményem szerint fiatalokkal nehezebb dolga van egy edzőnek, mint kész játékosokkal, de ha partnerek leszünk a vezetőedzővel, akkor sokat fogunk fejlődni.”

Bibók a megfiatalított magyar válogatottba is meghívót kapott, és zsinórban öt mérkőzésen is kezdőként kapott lehetőséget. Sajnos a Ciprus elleni elődöntő első meccsén bokasérülést szenvedett, így jelenleg a rehabilitációját végzi, de a jövő hetet már Kazincbarcikán kezdi meg.

(fotó: Magyar Röplabda Szövetség, Jani Martin)