Beadtuk a nevezésünket a Challenge Kupára

Az utóbbi évekhez hasonlóan a GreenPlan-VRCK idén nyáron is benyújtotta nevezési szándékát az Európai Röplabda-konföderáció (CEV) nemzetközi sorozatába, egészen pontosan a Challenge Kupa küzdelmeire.

A férfi együttesek közül a magyar bajnok és kupagyőztes Pénzügyőr SE nem vállalta sem a Bajnokok Ligája-selejtezőjében, sem pedig a második számú kontinentális sorozatban, a CEV Kupában az indulást, míg a bajnoki bronzérmes MAFC-BME a Challenge Kupára mondott nemet.

Az Extraligában ezüstérmet szerzett Fino Kaposvárnak azonban alanyi jogon járt a CEV Kupa-szereplés, a GreenPlan-VRCK-nak pedig a Challenge Kupa-indulás, és a két vidéki együttes élt is az indulással. A Kecskeméti RC szabadkártyát kapott a Challenge Kupára, azonban jelezte, nem tudja azt vállalni.

A VRCK számára nem úgy alakult a mögötte hagyott nemzetközi idény, ahogy azt tervezték a játékosok és a szakmai stáb, hiszen az osztrák UVC Ried már a selejtezőben búcsúztatta az akkor igencsak rossz formában lévő együttesünket. A klubvezetés azonban hosszú mérlegelést követően végül vállalta az indulást, hiszen néhány nemzetközi mérkőzés is sokat tud dobni a csapat, a játékosok és a stáb fejlődésén.

A nemzetközi kupasorozatok sorsolására június 28-án kerül sor Luxemburgban, ekkor dől el, kivel fog játszani a Vegyész október derekán a Challenge Kupa selejtezőjében.

A GreenPlan-VRCK a mérkőzéseit a Don Bosco Sportközpontban rendezheti meg.