Két fiatal center is csatlakozik a felnőttekhez

A mindössze 16 éves Cziczlavicz Dávid, valamint a 19 éves Garan Bálint is a GreenPlan-VRCK felnőtt csapatával kezdi meg az előttünk álló idény felkészülését, és mindketten a bő keret tagjai lesznek a 2022/23-as bajnoki kiírásban.

A fiatal centerek közül Cziczlavicz (a képen 9-es mezszámban) korosztályos válogatottnak mondhatja magát, és az idei U21-es csapatban csak azért nem játszhatott, mert még túl fiatalnak számított a szabályok értelmében. Ennek ellenére a felnőtteknél felkészülési mérkőzésen már szerepelt, a 2022/23-as idényben pedig akár tétmeccsen is debütálhat Toronyai Miklós vezetőedző kezei alatt.

Garan (a képen 3-as mezszámban) mindössze három éve kezdett el röplabdázni, ráadásul a „covidos szezonban” az edzéseknek legalább a felét kényszerűségből ki kellett hagynia. Az utóbbi idényben szépen dolgozott, a nem túl ideális edzéskörülmények ellenére is sokat fejlődött, Toronyai pedig mindenképpen számol vele a felnőtt keretben is, akárcsak Cziczlaviczcal.

Ahogy Toronyai is fogalmazott a honlapunknak adott interjújában: a felnőtt csapat ajtaja mindenki előtt nyitva áll. A felkészülést nem mellesleg még több fiatal fogja a felnőttekkel megkezdeni, akárcsak az történt az előző nyáron.

Toronyai: a felnőtt csapat ajtaja mindenki előtt nyitva áll