Remek siker a minisektől, negyedikek lettek a Diákolimpián!

A III. korcsoportos Röplabda Diákolimpia Országos Döntőjében a Pollack Mihály Általános Iskola az előkelő, negyedik helyet szerezte meg. A békéscsabai eseményen Máthé László és Bene Anett tanítványai talán még az edzőik elvárásait is túlteljesítették.

A pollackosok ugyanis csoportelsők lettek, miután a debreceni és a szombathelyi ellenfelüket 3-1 illetve 3-0 arányban legyőzték. A székesfehérváriaktól ugyan nagy csatában kikaptak a fiaink, de a körbeveréseket követően mégis az első helynek örülhettek a B-csoportban. Ez pedig azt jelentette, hogy negyedik helynél rosszabb már nem lehet a Kazincbarcika.

A döntőbe jutásért a rendkívül magas kaposváriak megérdemelten győztek 3-0-ra, és ugyan a bronzmeccsen is vereséget szenvedett a Pollack, az országos döntőben elért negyedik helyezés minden várakozást felülmúlt.

„Nemrég Miskolcon az idősebbekkel a hetedikek lettünk, ami nagy siker volt, most a kisebbekkel sikerült ismét bravúrt elérni. Szerintem nem érdemtelen a negyedik helyünk, mert a kaposváriak mellett az aranyérmes kecskemétiek is erősebbek, ráadásul technikailag is rendkívül képzettek, utóbbi pedig a szolnokiakról is elmondható. Viszont a többiekkel fel tudtuk venni a versenyt, mi több, szép sikereket is arattunk. Ennél többre nem lehettünk volna képesek, nagyon boldog és büszke vagyok a csapatomra” – mondta Máthé László edző-testnevelő.

A csapat tagjai: Falucskai Erik, Máthé Levente, Sándor Gábor, Salagvárdi Gábor, Gyurán Áron, Ombódi Dominik, Szőke Bence, Bujna Márk, Jakab Dominik, Szőke Balázs, Volenszki Áron, Varga Zsolt, Dékány Péter, Nedeczki Alex. Edzők: Máthé László, Bene Anett.

(fotók: Diákolimpia Facebook oldala)