Blázsovics Péter visszatért klubunkhoz

Újra magára ölti a Vegyész RC Kazincbarcika mezét Blázsovics Péter. A fiatal magyar ütő sérülés miatt szüneteltette a röplabdát egy rövid ideig, de már kész a visszatérésre, és ő klubunk első nyári érkezője.

Blázsovics a 2014/2015-ös szezonban erősítette együttesünket, majd a következő idényt Sümegen kezdte meg, de be már nem fejezte. Akkori távozásában szerepet játszott sérült válla, amit végül idén februárban műtöttek meg, ezalatt az idő alatt pedig tanulmányaira összpontosított leginkább.

„Most, hogy rendbe jött a vállam, már csak az izmot kell rá visszapakolni” – árulta el klubunk honlapjának Blázsovics, akinek több ajánlata is volt. „Azért döntöttem a Vegyész mellett, mert amikor itt játszottam, nagyon jól éreztem magam, remek embereket ismertem meg a játékosok és a szurkolók között is. Jó edzője van a gárdának, illetve a nemzetközi szereplés is fontos szerepet játszott a döntésemben.”

Újra magára ölti a Vegyész mezét Blázsovics Péter (12).
Újra magára ölti a Vegyész mezét Blázsovics Péter (12).

Az 1995-ös születésű ütő korábban játszott a Dunaferrben is, a magyar utánpótlás válogatottakban rendre lehetőséget kapott, és a felnőtt nemzeti együttesnél is volt már kerettag. Szerződését szerdán írta alá, előtte pedig Daniel Oravec vezetőedző is felmérte a fizikai állapotát. Régi-új társaival edzett egyet, és a kettő-kettő elleni játékban Bokor Elekkel az oldalán többek között a Toronyai Miklós, Szabó Dávid duót is legyőzte.

Kárpáti László klubelnök a kontraktus aláírását követően elmondta, hogy a 22 éves Blázsovicsot jól ismerik, és bízik benne, hogy ezúttal is meghatározó tagja tud lenni az együttesnek. A sümegi fiatal mellett a vezetőség még több tehetséget szeretne Kazincbarcikára csábítani, ennek megfelelően a kiszemeltekkel folyamatosak az egyeztetések.

tm (képek: ÉM – archív)