Bravúr lenne a győzelem az „óriás” csehekkel szemben

Csütörtökön 18 órától a CEV Kupa legjobb 32 csapata között a cseh Kladno Volejbal cz vendégeként lép pályára a Vegyész RC Kazincbarcika. Marek Kardos vezetőedző mellett Németh Szabolcsot kérdeztük ellenfelünkről és az esélyekről.

A cseh csapat jelenlegi formájára és keretére korábbi írásunkban már kitértünk, de természetesen vezetőedzőnk, Marek Kardos véleményére is kíváncsiak voltunk. A szakember elég jó érzékkel meg szokta tippelni egy mérkőzés végkimenetelét, ezúttal azonban nem tudott ezen kérdésünkre válaszolni, ami akár bizakodásra is okot adhat a VRCK-szurkolóknak.

„A kladnói nem csak egy remekül összerakott és rutinos együttes, hanem fizikálisan is erős, és szó szerint nagyobb darabok nálunk” – mutatott rá a legszembetűnőbb különbségre a 44 éves tréner a vrck.hu-nak adott interjújában. „Ez persze nem azt jelenti, hogy nincs keresnivalónk, sőt. Legjobbjuk nemrég távozott, David Konecny ráadásul a csapat pontjainak a negyven százalékát szerezte. Nem azt mondom, hogy nőttek az esélyeink, mert még mindig a csehek a favoritok, de egy ilyen kaliberű játékos kiesése sokat számíthat. Igaz, helyettese sincs most rossz formában. Egy biztos, nem szeretnék tippelni, hiszen tényleg nem érzem, milyen eredmény fog születni.”

Éjszakába nyúlóan elemezték Martin Dobias statisztikus-másodedzővel a cseheket Kardosék, a legfontosabb taktikai utasításokat pedig már a játékosok is kívülről fújják.

„Az összes mérkőzésüket láttuk, amit az idei szezonban játszottak. Mivelhogy magasak, rendkívül jól blokkolnak, és a nyitásaik is extrák. Ha nem lesz jó a fogadásunk, komoly problémáink lesznek. Amennyiben be tudjuk varázsolni a játékszert a feladónk fejére, keményen kell támadnunk, és nekünk is jól kell nyitnunk. Ezekkel képesek lehetünk nyomás alatt tartani őket. Megbeszéltük a játékosokkal a feladatokat, de hogy mennyit tudunk ebből megvalósítani, majd csak csütörtökön derül ki” – tette hozzá a szlovák.

Rutinos szélső ütőnk, Németh Szabolcs szeme előtt csak a továbbjutás lebeg, ehhez azonban Csehországban bravúrt kell hoznia a VRCK-nak.

„Nem lesz egyszerű feladat, de csalódott lennék, ha nem jutnánk a következő körbe, még akkor is, ha tudom, jó erőkből áll a cseh bajnokság legutóbbi ezüstérmese. Voltak már bravúrgyőzelmeink idén, miért ne lehetne akár most is? Egy biztos, mindent meg fogunk tenni a pályán a sikerért” – mondta a 32 esztendős játékos.

A találkozó eredményének alakulását itt lehet követni.

(Fotó: Muzslay Péter/vrck.hu – archív)