Budapesti rangadó vár a Vegyészre

Vasárnap 16:30-tól (élőben az M4 Sport+ csatornán) a Vegyész RC Kazincbarcika a MAFC-BME vendége lesz a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 11. fordulójában.

Ugyan a legutóbbi hétvégén 3-2-re kikapott Toronyai Miklós együttese a Pénzügyőrtől, szerzett egy pontot, így továbbra is őrzi harmadik helyét a tabellán. Az ötödik helyezett MAFC-nak két ponttal van kevesebbje, így mindkét csapat számára fontos lesz a három pont megszerzése: a Vegyész ugyanis tapadna az előtte álló Fino Kaposvárra, míg a budapestiek a négy között zárnák az alapszakaszt.

„Nem éltük meg kudarcként azt, hogy kikaptunk az éllovastól, de csalódottak voltunk, mert úgy éreztük, mindent megtettünk a győzelemért” – emlékezett vissza Toronyai, aki elárulta, már másnap a MAFC elleni bajnokira készült. „Kielemeztük a Pénzügyőr elleni mérkőzést, de főleg már a mostani összecsapásról beszélgettünk. Van miért törlesztenünk, mert bár a kupában kettős győzelemmel mentünk tovább, az őszi bajnokin kettő-nulláról kaptunk ki, otthon. A decemberi kupameccsek óta igazoltak egy brazil szélső ütőt is a budapestiek, ettől függetlenül győzni megyünk hozzájuk. Tudjuk, nem lesz könnyű dolgunk.”

A Vegyész átlója, Caio de Prá vádlijában részleges szakadást talált az MRI-felvétel, és bár játszott a PSE ellen, mielőbbi gyógyulása érdekében a héten nem edzett, így nem lesz bevethető. Mindenki más azonban Toronyai rendelkezésére áll.

Az összecsapás játékvezetői Jámbor Tamás és Sík Barbara lesznek. Jámbor idén még csak egyszer fújt a Vegyésznek, éppen a MAFC elleni kupavisszavágót (3-0).