CEV Kupa: Mindent megteszünk a győzelemért és a továbbjutásért – Szabó

Csütörtökön 18 órától a Vegyész RC Kazincbarcika a cseh Kladno Volejbal cz együttesét fogadja CEV Kupa-visszavágón. A találkozót a Digi Sport 1 élőben közvetíti.

A cseh röplabdázás valamikor a ’70-és és ’80-as években élte igazi fénykorát, de az elmúlt évtizedekben is rendre ott volt közvetlen az európai elit mögött. Bajnoksága erős, a bajnok például automatikusan Bajnokok Ligája-főtáblás induló. Ebből a közegből érkezik Kazincbarcikára a Kladno, amely az előző kiírást a cseh élvonalban a második helyen zárta. A CEV Kupában idén túljutott a bolgár Montana Volley-n, szettveszteség nélkül, de hazai pályán a Vegyész igazán nagy küzdelemre késztette.

„Meglepett a VRCK jó védekezése, erre nem számítottam tőlük a sok videózás után sem” – mondta elismerően Milan Fortunik, a Kladno vezetőedzője. Ez azonban sovány vigasz Szabó Dávidék számára, akik egyféleképpen juthatnak be a legjobb 16 közé: ha nyernek 3-0-ra vagy 3-1-re, majd az azt követő, 15 pontig tartó aranyjátszmát is behúzzák.

„Mivel nem tudtunk pontot szerezni, nagyon nehéz dolgunk lesz a visszavágón” – mondta Szabó, aki hat ászt nyitott a csehországi összecsapáson. „Azt látom a társakon, hogy akarnak, és mindent ki fognak adni magukból annak érdekében, hogy meglegyen a győzelem, akár a továbbjutás is. Ha sikerül betartani a taktikát, megkönnyíthetjük a dolgunkat, és persze bízunk a szurkolók támogatásában is.”

Az első mérkőzés nyitó játszmája 34-32-re végződött, és Fortunik elismerte, szerencséjük volt. Marek Kardos, együttesünk vezetőedzője kicsit bosszankodott, de mint mondta, ez benne van a röplabdában, még a legmagasabb szinten is.

„Jó példa erre a néhány napja véget ért klubvilágbajnokság egyik csoportmeccse, amikor a Lube 14-9-ről állt fel az ötödik szettben és nyert a Bajnokok Ligája-címvédő Kazany ellen 19-17-re” – fogalmazott a vrck.hu-nak Kardos. „Persze, nem jó dolog, hiszen két hibát is vétettünk, amikor három szettlabdánk volt egymást követően. Ezekre a szituációkra fel lehet készülni valamennyire, de inkább az dönt, mennyire nyugodt egy játékos. Ha rossz ütőt választ a feladó, már probléma lehet, és az sem mindegy, milyen erőt visz bele a játékos a támadásba. Az azonban figyelemre méltó, hogy nem rogytunk össze, és megnyertük a második szettet. Sajnos a folytatásban egy-egy állásban mindig beragadtunk, és hiába kapaszkodtunk a szettek végén, a koncentráció hiánya miatt a nyolc és tizenhat közötti szakaszban elúszott a harmadik és a negyedik játszma is.”

A Vegyész trénere szerint fontos lesz a visszavágón, hogy már az első ponttól koncentráltan, fegyelmezetten játsszanak.

„Emellett a nyitásainkkal nyomás alatt kell tartanunk őket, hogy a feladójuk három-négy méterről tudhassa a széleket megjátszani. Így mi blokkban fel tudunk készülni, és a védekezésünk is összeállhat” – zárta gondolatait a szlovák szakember.

A vendégek Miloslav Malek nélkül indultak útnak, a szélső ütőnek civil életében kell fontos szerepet ellátnia. Hazai oldalon Kardos valószínűleg még nem számíthat Banai Máté játékára.


SZURKOLÓINK FIGYELMÉBE

Nálunk már járt a Mikulás!
„Kedves szülők, nagytesók! A télapó mindenkihez elmegy december 6-án, de három szerencsés gyermek még egy ráadás csomagot is kap a Vegyész – Kladno CEV Kupa mérkőzésen (18:00, Don Bosco Sportközpont). A DBS recepcióján el lesz helyezve egy „vegyészes” doboz a találkozó előtt, amibe várjuk a gyermekek nevét felírva egy cetlire a meccs kezdetéig. A szettek közötti szünetekben pedig meglátjuk, kiknek van a legnagyobb szerencséjük! Megkérünk titeket, hogy egy gyerek nevét csak egyszer dobjátok be a dobozba!”

Szurkolóink kérik!
A Yellow Angels szurkolói csoport tagjai koreográfiával készülnek, amibe az egész lelátót bevonták. Éppen ezért számítanak szurkolótársaikra, akiktől csak két dolgot kérnek: érkezzenek időben, és ne cseréljék fel a lapokat! További részletek a szurkolói koreóról itt.

Ezúttal nem lehet a pályára lépni a mérkőzés után!
Megkérjük szurkolóinkat és gyermekeiket, hogy a mérkőzés végén – a szokásokkal ellentétben – ezúttal ne lépjenek rá a küzdőtérre, az ugyanis egy speciális, taraflex borítással lesz ellátva, amelyet a szakemberek a találkozót követően azonnal megkezdenek lebontani. Megértésüket köszönjük.

(Fotó: Tóth Milán/vrck.hu)