Csak a győzelemmel van meg a rájátszás

Csütörtökön 18 órakor (élőben a hunvolley.tv-n) a Vegyész RC Kazincbarcika a Kecskeméti RC csapatát fogadja a Don Bosco Sportközpontban. A hazaiaknak nyerniük kell ahhoz, hogy biztosan ott legyenek a legjobb négy között a rájátszásban, de ugyanez igaz az alföldiekre is.

Utolsó alapszakaszmeccsét játssza a Vegyész csütörtökön, és egyszerű a képlet: ha legyőzi a Kecskemétet, ott lesz a bajnokság elődöntőjében, ha viszont kikap, sorsa már nem a saját kezében lesz – az alföldieknek ugyanis még van egy meccsük, méghozzá a sereghajtó DEAC ellen.

„Hozzánk hasonlóan ők is hullámzóan teljesítenek, de most nekünk van annyi előnyünk, hogy idehaza játszunk, míg ők hétfőn Kaposváron játszottak kupameccset” – mondta honlapunknak Toronyai Miklós, a VRCK vezetőedzője. „Ezektől függetlenül nehéz meccs lesz a csütörtöki, biztos vagyok benne, hogy nekünk fognak ugrani. Nekünk olyan higgadtsággal kell belemenni az összecsapásba, mint tettük azt itthon a Fino és a Dunaújváros ellen: nem lazán, nem görcsösen, hanem megtalálja a jó egyveleget. Kell, hogy az első pillanattól irányítsunk, de nem görcsösen. Mindkét csapat számára fontos a meccs, de ha nyomás alatt tudjuk őket tartani, sikerrel fogjuk tudni ezt az akadályt is.

A Vegyésznek a tabellán 16, a KRC-nek 12 pontja van, de utóbbi egy találkozóval kevesebbet játszott. A sárga-kékek hazai pályán a szezonban még csak egyszer kaptak ki (a Pénzügyőr SE ellen 3-1-re), míg a MAFC-BME-t, a DEAC-ot, a Fino Kaposvárt és a Dunaújvárost legyőzték, utóbbi hármat ráadásul szettveszteség nélkül. Ha még idevesszük a kupameccseket is (vs Szeged 3-0, vs Kistext 3-0, vs Pénzügyőr 3-1), akkor a VRCK otthoni mérlege az idényben hét győzelem és egy vereség.

A találkozó zárt kapus, de a hunvolley.tv élőben közvetíti azt a Don Bosco Sportközpontból.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)