Csoma: Lendületet ad a győzelem

Három szettben legyőzte a címvédő és listavezető Pénzügyőr SE-t a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika vasárnap délben. A derbit követően Csoma Krisztián értékelt az M4 Sport kamerája előtt.

„A meccs azon dőlt el, ki tud jobban odafigyelni ebben a nem szokványos időpontban” – válaszolta az M4 Sport riporterének kérdésére a Vegyész átlója. „Szerencsére ez most nekünk sokkal jobban sikerült, mint a Pénzügyőrnek. Úgy gondolom, fölösleges tartalékolni, mert a playoff az mindenhol ilyen, ilyenkor nagyobb terhelést kapnak a játékosok, amit el kell tudni viselni. Mi most ebből jól jöttünk ki.”

A Vegyész egy hét alatt a harmadik meccsét játszotta, két bajnoki siker mellett a Magyar Kupa elődöntőjében kikapott. Utóbbiért a Fino Kaposvárnak szeretnének visszavágni Csomáék, szerdán ugyanis jön a visszavágó.

„Nagy lendületet fog nekünk adni ez a [Pénzügyőr elleni] győzelem, szeretnénk visszavágni a Kaposvárnak azért a három-nullás fiaskóért, amit ott csináltunk” – fogalmazott a rutinos játékos. „Remélem, hogy egy nagyon jó mérkőzésen, de bezsebeljük a továbbjutást.”

Az Extraliga középszakaszának felsőházában a GreenPlan-VRCK veretlen, három győzelmet aratott sorrendben a DEAC, a MÁV Előre SC-Foxconn és a Pénzügyőr ellen. Csoma szerint azonban nem szabad előre rohanni, de bízik az eredményes folytatásban.

„Egyelőre ne szaladjunk előre, nagyon hosszú a bajnokság, bárki odaérhet bárhova. Az igaz, hogy nagyon rosszul kezdtük a bajnokságot, de aprólékos munkával felküzdöttük magunkat a felsőházba, annak is a tetejére, és reméljük, ez így is fog maradni” – mondta Csoma.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)