Ismét sikerült elkapni a címvédőt!

A férfi röplabda Extraliga felhőházának 3. fordulójában a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 3-0-ra legyőzte a Pénzügyőr SE-t, így hat pontra csökkentette vele szemben a hátrányát.

A szokatlan időpont miatt nem annyian látogattak ki az összecsapásra, mint az szokott lenni egy rangadón, de azért szép számú közönség gyűlt össze az M4 Sport által is közvetített meccsre. A játékosokon is érződött az időpont, a bajnokik mégiscsak 16 óra után szoktak kezdődni. Habár az elkövetett szarvashibák mindkét oldalt bosszantották, azért a csapatok szép dolgokat is bemutattak, és izgalomból sem volt hiány az első szettben – amit végül a kilenc pontot termelő Blázsovics Péter vezérletével a GreenPlan-VRCK húzott be (30-28, 1-0).

A második szettben a Vegyész alaposan bekezdett, Juhász Péter ütései is ültek, fogadásbéli gondjait a Pénzügyőr képtelen volt hamar rendezni (14-7). Aztán megnyugodtak Jókay Zoltán játékosai, talán a barcikaiak is kiengedtek egy kicsit (22-21). Mégis, a hajrában minden összeállt megint, kétszettesre nőtt Kiss Mátéék előnye (25-22, 2-0).

4-0-val kezdett a GreenPlan-VRCK, a három-négy pontos előnyüket pedig jól is tartották Páez Carlosék. A vendégek cserékkel, időkérésekkel próbálták magukat kihúzni a gödörből, nem sok sikerrel (19-15). Habár fel-fel csillant még a szépítésre a remény a budapestieknél, Csoma Krisztiánék összességében magabiztos győzelmet arattak (25-21, 3-0).

A mezőny legeredményesebbje Blázsovics Péter volt 17 ponttal, de Juhász Péter is tízet termelt centerben.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, KÖZÉPSZAKASZ, 3. FORDULÓ
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr SE 3-0 (28, 22, 21)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 285 néző. V.: Jámbor, Adler.
Vegyész: Páez 4, Blázsovics 17, Juhász 10, Csoma 9, Reffatti 7, Moraes 6. Csere: Kiss M. (liberó), Péter B., Tarabus. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Pénzügyőr: Magyar 3, Dávid 8, Nascimento 10, Kovács 10, Kiss D. 2, Rása 7. Csere: Feliciano (liberó), Majoros 4, Tordai 7, Tomanóczy 1, Tamási. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Toronyai Miklós: Hatalmasat küzdöttünk. Benne volt, hogy fáradtak leszünk a kaposvári túra után, de jól mentünk bele a szettekbe, és ez a győzelem doppingolhat bennünket a kupavisszavágón. Sűrű a programunk, de ma jó teljesítményt tettek le a fiúk.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Vegyész RC Kazincbarcika (@vrckazincbarcika) által megosztott bejegyzés

(Fotó: Kovács Loretta, VRCK)