Küzdelmes derbit vár Toronyai

A szokatlan időpont ellenére is sok nézőben és remek mérkőzésben bízik a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Pénzügyőr SE elleni Extraliga-rangadón.

Vasárnap 12:30. Ez a kezdési időpontja a következő hazai Vegyész-meccsnek, ami a röplabdában igencsak szokatlan. A találkozót az M4 Sport+ tűzte a műsorára, és bár a csapatoknak alkalmazkodniuk kellett, ezt megtették a televízió kérésére.

„A klubnak, a támogatóinknak és a sportágnak is fontosak a tévés meccsek, nekünk most kettő is lesz a hónapban. Ilyenkor a játékosok is izgatottabbak, az pedig csak külön érdekesség, hogy legutóbb is a Pénzügyőrt fogadtuk tévés meccsen” – mondta Toronyai Miklós vezetőedző. A két hónappal ezelőtti derbit a mieink nyerték három szettben, azóta viszont sok minden történt a csapatok háza táján.

A GreenPlan-VRCK például akkortájt indult el felfelé a tabellán, a hetedik helyről a harmadikra lépett előre, 11 sikert is aratott két vereség mellett. Utóbbi fiaskó éppen néhány napja, a Fino Kaposvárral szemben történt a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

„Öt napon belül 1400 kilométert utaztunk, idegeskedtünk sokat a kaposvári kis termen meccs közben is, de felesleges bármire is panaszkodni, mert szimplán rossz napot fogtunk ki” – emlékezett vissza Toronyai a hétközi kupameccsre. „Nagyon stabilan játszott a Kaposvár, határozottak voltak, mi csak kerestük önmagunkat. Mondtam a játékosoknak, ettől még nem lettek rosszabb játékosok. Éltünk már át idén nehezebb időszakot is, és a lényeg az, milyen hamar tudunk felállni a vereségből. Fontos meccs volt a szerdai, sajnos nehéz helyzetbe kerültünk a kupában, de van még egy visszavágó. Ráadásul, itt egy tévés meccs a címvédő, egyben listavezető ellen.”

A Pénzügyőr már ott van a Magyar Kupa döntőjében, miután kettős győzelemmel búcsúztatta a Kecskeméti RC-t. Mindeközben az Extraliga felsőházában is magabiztosan teljesített eddig, a MÁV Előre SC-Foxconn és a DEAC gárdáját is legyőzte.

„Mindkét csapat, a PSE és mi is jó formában vagyunk, éppen ezért egy küzdelmes, harcos meccsre számítok. Ismerjük a másikat, sok újat nem fogunk tudni mutatni egymásnak. Bízom abban, hogy a vasárnapi ebédet vagy hamarabb, vagy később fogják elfogyasztani a szurkolóink, és a helyszínen fognak nekünk drukkolni, mert már viszonylag régen játszottunk a Don Boscóban” – fogalmazott Toronyai.

Az M4 Sport+ mellett az m4sport.hu-n is nézhető lesz az összecsapás.