Debrecenben dől el az alapszakasz harmadik helye

Szerdán 20 órától a DEAC vendégeként lép pályára a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának utolsó fordulójában. Ezen a mérkőzésen dől el, hogy a debreceniek, vagy a VRCK fog a harmadik helyen zárni 22 mérkőzést követően.

44 szerzett pont, 15 győzelem és hat vereség – ez a DEAC és a GreenPlan-VRCK mérlege, a mieink jobb szettarányuknak köszönhetően előzik meg a hajdúságiakat. Toronyai Miklós csapata jó szezont fut, hiszen előzetesen az első hatba kerülést célozták meg a vezetőedző és játékosai, de végül a jó januári és februári teljesítménynek is köszönhetően simán bekerültek az első négybe.

„Jól ment a csapatnak, megjött az étvágy, nem szerettünk volna kiesni az első négyből, és most már úgy gondolom, hogy reális esélyünk lehet a bajnokságban is elődöntőt játszani” – mondta honlapunknak a 44 éves szakvezető. Bár a legutóbbi fordulóban kikaptak a mieink a szintén fiatal tehetségekkel teletűzdelt Kecskeméti RC-től, esély még van a harmadik hely megszerzésére.

„Mindenképpen szeretnénk elcsípni a harmadik helyet, de azért a játékosok állapotot is figyelembe kell vennünk” – folytatta Toronyai. „Vasárnap egy fantasztikus nap vár ránk, mert kupadöntőt játszhatunk, a szerdai bajnoki azonban már a harmadik mérkőzésünk lesz nyolc nap alatt. Ez a helyzet közel sem a legideálisabb, de igyekszünk ezzel is megbirkózni.”

A találkozót a DESOK-ból élőben közvetíti a Hunvolley TV.