Négy szettben maradtunk alul Debrecenben

3-1-re győzött a DEAC az Extraliga utolsó fordulójában a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika ellen, így a hajdúságiak a harmadik, a mieink a negyedik helyen zárták az alapszakaszt.

Az első két játszmában nem igazán tudta a Vegyész megszorongatni ellenfelét, azt csak tisztes távolságból követte. Nem is igazán alakultak ki nagy labdamenetek, és míg a hazaiaknál Vladiszlav Pavljuk és Willian Cesar szállították a pontokat, addig a mieinknél a születésnapos Bibók Balázs és Jan Jirásek jeleskedtek ebben. Az első felvonást 19-re, a másodikat 18-ra hozták a hajdúságiak.

A harmadik szettre bekezdett a GreenPlan-VRCK (5-10), de a DEAC fokozatosan kezdett magára találni, két jó blokkot követően mínusz kettőre zárkóztak (15-17). Toronyai Miklós jókor kért időt, csapata rendezte sorait, össze is jött az egalizálás (18-25, 2-1). Az újabb térfélcserét követően a debreceniek játszottak kevesebb hibával, jókor hoztak eredményes blokkokat (15-8). Érkeztek a fiatalok a Vegyésznél, akik produkáltak szép dolgokat, de összességében megérdemelt sikert arattak a hazaiak (25-18, 3-1).

Sikerének köszönhetően a DEAC zárt a harmadik helyen az alapszakaszban, a GreenPlan-VRCK pedig a negyediken, így előbbiek a Pénzügyőr SE-vel, a mieink pedig a MAFC-BME-vel küzdhetnek meg a bajnokságban a legjobb nyolc között. A párharcok már március 16-án megkezdődnek. A Vegyészre még vasárnap vár a DRK Magyar Kupa Döntő, ahol a Fino Kaposvárral játszik az aranyéremért (19:15, M4 Sport+).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 22. FORDULÓ
Debreceni EAC – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 3-1 (19, 18, -18, 18)
DESOK, Debrecen, 80 néző. V.: Jámbor, Barabás.
DEAC: Bagics 2, Cesar 17, Remete 4, Pavljuk 18, Veres 9, Marlon 10. Csere: Bán (liberó), Lovas. Vezetőedző: Fodor Antal.
Vegyész: Gurszkij 5, Péter M. 3, Garan 3, Bibók 18, Jirásek 10, Cziczlavicz 6. Csere: Kiss, Csordás (liberó), Velicsko 1, Péter B. 7, Fecske 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Először is gratulálok a hazaiaknak. Mi a harmadik szettben játszottunk azzal a motiváltsággal és hozzáállással, amivel neki lehet menni egy kupadöntőnek és a rájátszásnak.