Dudás: Három olyan vezért igazoltunk, akikre szükségünk volt

A javában az előtte álló idényre készülő Vegyész RC Kazincbarcika rutinos játékosa, Dudás Tamás szerint három vezéregyéniséget is igazolt a klub idén nyáron Mészáros Dömötör, Szabó Dávid és Vlado Milev személyében.

Dudás Tamás edzés közben. Fotó: Tóth Milán

Dudás Tamás világ életében a VRCK-t erősítette, a felnőtt keretnek idén tíz éve, hogy tagja már. A fogadó-specialista úgy véli, Szabó Dávidékra idén nagy szüksége van a csapatnak, hiszen nemzetközi szinten is tapasztalt játékosokról van szó.

„Nagy változások voltak a nyáron, a csapatban és a vezetőségben egyaránt” – fogalmazott a 29 éves röplabdázó. „Hét új játékos érkezett, közülük ketten régi visszatérők, így sem Dávidnak, sem pedig Blázsovics Péternek nem volt nehéz dolga a beilleszkedéssel. A pályán és azon kívül is jó a hangulat, ami nagyon fontos. Mészáros Dömötör, Dávid és Vlado Milev érkezésével olyan három játékos érkezett, aki igazi vezérei lehetnek a csapatnak. Ez tavaly hiányzott.”

A fiatalok beilleszkedése is sikeres volt, Dudás elmondása szerint a Gebhardt-fivérek, Áron és Norbert is remekül érzi magát, akárcsak a magyarul is jól beszélő Zachary Palánkai-Omoshebi.

„Semmi kétségem afelől, hogy mindannyian hasznos tagjai lesznek a keretnek” – folytatta Dudás. „Lassan a pályán is egyre jobban összecsiszolódnak a feladók és az ütők, az ütők és a liberók. Hiszem, hogy edzőnk, Daniel Oravec megtalálja a megfelelő összhangot a fiatalok és az idősebbek között.”

A liberó hozzátette, eddig jobbára a fizikai terhelésen volt a hangsúly. A jövő héten azonban Kassán játszik két meccset a Vegyész csütörtökön, majd az azt követő héten Presovba látogat, ahol a házigazda mellett a cseh Brnóval is edz illetve játszik mérkőzést. Aztán pedig következik a Don Bosco Kupa.