Dudás: Nem szabad leengednünk

Az elmúlt hétvégén két mérkőzést is játszott a férfi röplabda NB I alapszakaszában a Vegyész RC Kazincbarcika: a 20. fordulóban 3-1-re nyert Dunaújvárosban, majd a 21. kör keretein belül a Dágot verte hazai pályán három szettben.

A szombati, dunaújvárosi mérkőzést ugyan csak négy szettben nyerte meg a VRCK, de begyűjtötte a három pontot, ahogy egy nappal később a Dág ellen is. A pilisiek ellen a harmadik hely megszerzése volt a tét, amit meggyőző, jó játékkal hódítottak el Dudás András vezetőedző legényei – egy fordulóval az alapszakasz vége előtt ugyanis már biztos, hogy a borsodiak várják a képzeletbeli dobogó legalsó fokáról a rájátszást.

„A legszembetűnőbb statisztikai adat a rontások számában mutatkozik meg” – mondta honlapunknak Dudás edző. „Amíg a Kaposvár és a Kecskemét elleni meccseken rengeteget rontottunk, nagyjából ötven százalékot, addig a Dunaferr és a Dág ellen ez a szám húsz százalék fölött mozgott egy kicsivel, míg a MAFC ellen még kevesebb volt. Támadásban jók voltunk, mezőnyben több extrát is sikerült hoznunk, ettől függetlenül még mindig van min javítani. Ez igaz a nyitásokra is, hiszen a legutóbbi két meccsünkön összesen 22 rossz szervánk volt, igaz, ászokat is hoztunk.”

Dudás edző hozzátette, hogy az elmúlt meccseken koncentráltan, meggyőzően játszottak, amit az utolsó fordulóban, a Schildkraut Krisztiánt is a soraiban tudó Pénzügyőr SE ellen is szeretnének folytatni.

„Számunkra már nincs tétje az összecsapásnak, de ugyanazt a formát akarjuk hozni, mint az utóbbi három meccsen” – folytatta a szakember. „Jól dolgoznak a fiúk az edzéseken, a meccseken pedig megvan a fegyelem és a figyelem is. Nem szabad leengednünk, lépjünk pályára bármilyen összeállításban is.”

A Vegyész 21 bajnoki alatt 17 alkalommal nyert, vereséget négyszer szenvedett – két-két alkalommal a listavezető Kaposvártól és a címvédő Kecskeméttől. Az alapszakaszt a fővárosban, a Pénzügyőr SE vendégeként zárja, méghozzá vasárnap.

tm (főcímkép: boon.hu/ÉM-Bujdos Tibor)