Dunaferr – Vegyész 0-3

Mindhárom pontot elhozta a Vegyész RC Kazincbarcika a Dunaferr SE otthonából, miután magabiztos, 3-0-s (-20, -12, -20) győzelmet aratott szombaton a bajnokság 18. fordulójában.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 18. FORDULÓ
DUNAFERR SE – VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA 0-3 (20, 12, 20)
Dunaújvárosi Sportcsarnok, 150 néző. Jv.: Jámbor, Adler.
Dunaferr: Hatvany, Bohnicsek, Kiss, Kalmár, Gebhardt N., Stefanovics. Csere: Gebhardt Á., Guzmics, Szabó, Moré. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Vegyész: Toronyai, Banai, Szabó D., Juhász, Kovács, Árva. Csere: Dudás (liberó), Bene (liberó). Vezetőedző: Toma Sándor.
Juniorok: 3-1 (27, 24, -16, 21)

Végig magabiztosan és kiegyensúlyozottan játszott a Vegyész, ez alól talán kivétel volt a harmadik szett, melyet Toma Sándor tanítványainak nehezebben sikerült megnyerniük – ekkor ugyanis a hazaiak hamar ötpontos előnyre tettek szert. A kazincbarcikai győzelem azonban egy pillanatra sem forgott veszélyben, mert Árva Milánék jó napot fogtak ki: nyitásban, mezőny- és blokkmunkában is jobbnak bizonyultak a sokat rontó dunaújvárosiak ellen. Ezt még a hazai szurkolók sem tudták megakadályozni, akik kiváló hangulatot teremtettek a kézilabdások termében.

Toma Sándor a mérkőzést követően honlapunk érdeklődésére elárulta, több dolog miatt is örül a sikernek.

„Egyrészt ugyanazt a magabiztosságot és határozottságot hoztuk, mint a Kassa ellen, másrészt a nagyobb terem sem zavart meg minket” – fogalmazott a tréner szombat este. „Mindenképpen javítani akartunk, mert a fiatal újvárosiakat otthon csak három-kettő arányban tudtuk megverni. Stabilan nyitottunk, felugrásból Milán és Szabó Dávid is agilis volt, míg mezőnyben és blokkmunkában senkire nem lehetett panasz.”

A szakember ezt követően ejtett néhány szót a juniorok találkozójáról is: „Örülök, hogy az ifjúsági válogatott gerincét alkotó játékosok ellen a mi fiataljaink ilyen jól megállták a helyüket: nyertek egy szettet, az utolsó játékrészben pedig tízpontos hátrányukból sikerült valamelyest faragniuk.”

tm (főcímkép: facebook.com/laszlo.szentirmai1)