A maximumot kell nyújtani Dunaújvárosban

Szombaton Dunaújvárosban lép pályára a férfi röplabda NB I-ben a Vegyész RC Kazincbarcika, az ellenfél a bajnokság 18. fordulójában a hazai pálya előnyét élvező Dunaferr lesz.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 18. FORDULÓ
DUNAFERR SE – VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA
2016.01.30, szombat, 16:00, Dunaújváros, Sportcsarnok. Jv.: Jámbor, Adler.

A Vegyész a 2016-os naptári évben négy mérkőzést tudott le eddig: két bajnokija mellett két felkészülési mérkőzést is játszott. Az ellenfél a szlovák élvonalban szereplő Kosice volt, és bár az első mérkőzésen kikapott a Vegyész, a hazai „visszavágón” megmutatta foga fehérjét.

„Hasznosak voltak ezek az összecsapások a számunkra, hiszen egy magasabb színvonalon játszó együttestől csak tanulni lehet” – fogalmazott honlapunknak Juhász Péter, a Vegyész centere. „Volt már pár meccsünk idén, de igazán fontos csak a Kecskemét elleni bajnoki volt, melyet nagy csatában elveszítettünk. Fáradtak nem vagyunk, bírja a tempót mindenki, de az edzések is úgy vannak összeállítva, hogy a meccseken frissek legyünk.”

A Dunaferr elleni mérkőzés nem lesz egyszerű, hiszen Tomanóczy Tibor fiatal legénysége nemrég Dágról hozta el a három bajnoki pontot, legutóbb pedig a Szolnokot is magabiztosan verte 3-0-ra. A jó formának köszönhetően a Duna-partiak a hatodik helyről várják a hétvégét.

„A dunaújvárosiak egy lelkes, ügyes fiatalokból álló csapatot alkotnak” – elemezte az ellenfelet a kazincbarcikai centert. „Semmiképpen sem szabad őket félvállról vennünk, mert idehaza egy pontot elvettek tőlünk. A maximumot kell kihoznunk magunkból, hogy mindhárom pontot megszerezzük, de ezért mindent meg is fogunk tenni.”

tm