Edzőmérkőzésekkel készülnek juniorjaink

Kedden a GLP-Nyíregyháza ellen játszott felkészülési mérkőzést U21-es csapatunk, melyet 2-1 arányban megnyert, csütörtökön pedig a MEAFC-Miskolccal szemben méri össze erejét.

A Toronyai Miklós által vezetett junior csapatunk két NB II-es férfi csapattal készül az U21-es bajnokság rájátszására. Kedden Bibók Balázsék legyőzték 2-1-re a másodosztály Kelet B-bajnokát – a Vegyész veretlenül nyerte az A-csoportot -, de juniorjaink edzője szerint az eredmény lehetett volna akár 3-0 is.

„Jól kezdtünk, benne volt, hogy mindhárom szettet megnyerjük” – mondta a vrck.hu-nak Toronyai. „A harmadik játszmában azonban fegyelmezetlenek voltunk, még a rossz labdákat is be akartuk ütni. Meg kell tanulni gondolkodni az ilyen szituációkban, megérteni, hogy a kis pont is pont. Felálltunk hárompontos hátrányból a hajrában, és bár volt szettlabdánk, nem éltünk a lehetőséggel. Ha nyomás alatt van az ellenfél, nem nekünk kell rontanunk. Sokat tanultunk ebből a meccsből, és remélem, hogy a csütörtöki, miskolciak elleni találkozó is hasonlóan hasznos lesz a számunkra.”

Juniorjainknak február 22-én és március 21-én játszanak a junior bajnokságban a Kecskemét, a MÁV Előre Székesfehérvár, a Pénzügyőr és a Sümeg-Dabronc ellen. Ahhoz, hogy bejussanak a hatos döntőbe, az első három hely valamelyikén kell végezniük.

(fotó: vrck.hu, Kovács Loretta – archív)