Egy kicsit izgultam – Budai a debütálásáról

Csapatunk fiatal játékosa, Budai Balázs a múlt hétvégén először volt kezdő a felnőtt csapatban, de reméli, hogy csütörtökön is lehetőséget fog kapni a bizonyításra.

A 18 éves játékos Miskolcon ismerkedett meg a röplabdázás alapjaival, de már évek óta a Vegyész RC Kazincbarcika edzéseit látogatja, a felnőtt keretnek már két éve a tagja. Tehetsége vitathatatlan, éppen ezért középiskolát váltott, városunkba költözött kollégiumba, hogy minél több edzésen részt tudjon venni.

Budai Balázs bemelegítés közben.
Budai Balázs bemelegítés közben.

Tétmeccsen már korábban is bemutatkozott az élvonalban, a múlt hétvégén Pécsett azonban kezdő volt, amire eddig még nem volt példa. Felkerestük tehát, hogy egy kicsit meséljen az élményeiről.

„Jó érzés volt pályára lépni kezdőként, de mivel ez volt az első ilyen eset, kicsit izgultam” – fogalmazott Budai. „Szerettem volna jól teljesíteni, bizonyítani akartam. Az előző évhez képest úgy érzem, hogy sikerült fejlődnöm, ami nagyban köszönhető a nyáron elvégzett erőnléti gyakorlatoknak és a kemény alapozásnak. Nem csak fizikailag erősödtem, támadásban is javultam, viszont a nyitásfogadáson még van mit csiszolni. Mivel szélütő vagyok, ez egy nagyon fontos dolog, és a jövőben ebben mindenképp szeretnék még előrébb lépni.”

Csütörtökön a Debreceni EAC gárdájához látogat a Vegyész, azt azonban még Budai sem tudja, hogy ismét megkapja-e a lehetőséget a bizonyításra.

„Nem tudom, hogy kezdő leszek-e, ezt majd Toma Sándor vezetőedző eldönti. Ha nekem szavaz bizalmat, akkor mindent elkövetek annak érdekében, hogy túlszárnyaljam a pécsi teljesítményem” – tette hozzá klubunk fiatal tehetsége.

tm (fotó: Sinkó Tamás)