Pécs – Vegyész 0-3

Győzelemmel kezdte a szezont a férfi röplabda NB I-ben a Vegyész RC Kazincbarcika, miután az 1. fordulóban három szettben (0-3; -14, -21, -16) nyerni tudott a PTE-PEAC C-Doki vendégeként.

JEGYZŐKÖNYV

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 1. FORDULÓ
PTE-PEAC C-DOKI – VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA 0-3 (-14, -21, -16)
Pécs, 50 néző. Jv-k.: Szabó Zs., Kiss Z.
Pécs: Szabó T., Demeter, Várhalmi, Pordán Á, Fodor, Soós. Csere: Balla Á. (liberó), Storcz, Pólics, Portik. Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.
Vegyész: Toronyai, Budai, Banai, Árva, Surányi, Juhász. Csere: Dudás T. (liberó), Kecskeméti, Kozsla. Vezetőedző: Toma Sándor.

Gyöngyösi Zoltán: Tudtuk előre, hogy nincs egy súlycsoportban a két együttes, és ez az első szettben ki is jött. Utána viszont sikerült tisztesen helytállnia fiatal csapatomnak, hiszen legalább négy junior korú játékos mindig a pályán volt. Látjuk a hibáinkat, de összességében elégedett lehettem a találkozóval.

Toma Sándor: Az elején csekély ellenállásba ütköztünk, de ahogy ellenfelünk megnyugodott, úgy már szorosabbá vált az összecsapás. A második szettben blokkban és mezőnymunkában is gyengébbek voltunk. Azt tudtuk, hogy nyerni fogunk, a kérdés csak az volt, hogy az éppen pályán lévő játékosok mennyire lesznek motiváltak. Örültem, hogy az eddig kevesebbet játszó röplabdázóink ezúttal végig bizonyíthattak. A kötelezőt letudtuk, megyünk tovább.

RIPORT

Öt Vegyész-játékos sem utazott el Pécsre: Nebojsa Januzovicsra és Djordje Borovicsaninra pihenés vár a hétvégén, de még a játékengedélyükkel sincs minden rendben, míg Kovács Zoltán bokasérüléséből lábadozik, Bokor Elek és Gulyás Ádám pedig igazoltan maradt távol a bajnoki nyitányról.

A hiányzók távollétében főleg Surányi Istvánra és Budai Balázsra várt nagy szerep, hiszen így ők maradtak csak szélső ütő posztra. A VRCK nagyon bekezdett, már 16-4-re és 20-5-re is vezetett, végül azonban a hazaiaknak csak sikerült 14 pontot összeszorgoskodniuk – köszönhetően a vendégek figyelmetlenségének (14-25, 0-1).

A fordulás után is megmaradt a mecsekiek lendülete, meglepetésre vezetni tudtak az igencsak tartalékos Kazincbarcika ellen. 16-14-nél Toma Sándor vezetőedző cserére szánta el magát, pályára küldte a nyáron szerződtetett feladót, Kecskeméti Pétert, aki tíz év után húzta ismét magára a Vegyész-mezt, de Kozsla Ádám is érkezett Juhász Péter helyére centerposzton. A technikai szünet után gyorsan magához ragadta a vendég gárda a kezdeményezést, és végül ezt a játékrészt is sikerült megnyernie (21-25, 0-2).

Kecskeméti és Kozsla is maradt, a Toma-csapat pedig ezúttal már határozottabb és magabiztosabb volt, aminek köszönhetően kilenc ponttal megnyerte a harmadik szettet, így győzelemmel kezdte a szezont (16-25, 0-3).

Folytatás jövő hét csütörtökön a DEAC otthonában.

tm (fotó: Kozma István – ÉM/boon.hu, archív)