Egy lépéssel közelebb az álom megvalósításához: építési engedélyt kapott az utánpótlás-nevelő bázis

Klubunk, a Vegyész Röplabda Club Kazincbarcika örömmel jelenti be, megkaptuk az építési engedélyt az Észak-magyarországi Regionális Röplabda Akadémia központjának a felépítéséhez.

Képek: ngon.hu

„Az építési engedélyről szóló elsőfokú határozatot kaptuk meg, ami egyelőre még nem jogerős” – árulta el a vrck.hu-nak Kárpáti László klubelnök. „A közös elhatározás megszületése, az építési engedélyes dokumentáció, valamint a megvalósításra vonatkozó TAO-s pályázat beadása után ez a második olyan lépcsőfok, amely után illik köszönetet mondanunk mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult az eddigi eredményekhez, aktív részese volt az elvégzett munkának.”

A klubvezető hozzátette, a város önkormányzata és az állam támogatása nélkül ez a projekt nem valósulhatna meg, és tisztában van azzal, sokat kell még dolgozni ahhoz, hogy az első iskolás csoportok vagy a sikerekre vágyó fiatal röplabdások birtokba vehessék az új „röplabdaszentélyt”, de a klub „ezen az úton végig akar menni”.

Az Észak-magyarországi Regionális Röplabda Akadémia öt megyének (Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar) lesz a központja, és fogja felügyelni férfi vonalon az utánpótlás-nevelést. A most építési engedélyt kapott csarnokban a tervek szerint zavartalanul, magas színvonalon folyhat a fiatalok tanítása, versenyeztetése.