Kemény edzésekkel készül a csapat a hétvégi bajnokira

Vasárnap 16 órától a Vegyész RC Kazincbarcika Székesfehérváron lép pályára a MÁV Előre ellen a bajnokság 5. fordulójában. Daniel Oravec vezetőedzővel és Vlado Milevvel beszélgettünk az elmúlt mérkőzések tapasztalatairól, na és persze a csapat előtt álló feladatokról.

A hazai porondon eddig százszázalékos a Kazincbarcika, szettet sem veszített ráadásul. Azonban voltak periódusok, amikor Daniel Oravec nem volt maximálisan elégedett, ezt a szlovákiai szakember árulta el honlapunknak.

„A székesfehérváriak és a szolnokiak elleni meccseken is voltak periódusok, amikor fejben nem koncentráltunk megfelelően” – fogalmazott a vrck.hu-nak Oravec. „Ezeket megbeszéltük, mindenki tisztában van azzal, mi a dolga, mit kell tennie ilyenkor. Persze, nem egyszerű csak úgy, csereként beállni egy mérkőzésbe, be kell melegedni, de a koncentráció nem volt megfelelő. Ekkor ugyanis fontos, hogy jól fogadjunk és szerváljunk, mert ha ezek a játékelemek rendben vannak, akkor az összkép is sokkal jobb.”

Vlado Milev (13) akcióban a szolnokiak elleni mérkőzésen. Fotó: Szűcs Fruzsina

A vezetőedző igyekszik az összecsapások többségén mindenkinek játéklehetőséget adni, és ezzel a 80-szoros macedón válogatott szélütő is egyetért.

„Mindenkinek meg kell tanulnia a rendszert, mert ha bevetésre kerül egy játékos, nem árt, ha tisztában is van feladatával” – mondta Vlado Milev. „Habár a magyar bajnokság nem a legerősebb Európában, azért van három-négy csapat, amely jó játékerőt képvisel, és szerencsére mi is közéjük tartozunk. Az úgymond kiscsapatok ellen szerintem bármilyen felállásban képesek vagyunk nyerni, de arra kell törekednünk, hogy ez a rangadókon is így legyen.”

A csapat fél szemmel már a jövő hétre tekint előre, ekkor játszik ugyanis a VRCK Nyitrán, a MEVZA Kupa 2. tornáján. Milev mindenképpen szeretné kijavítani a miavai sikertelenséget, habár a házigazda VKP Bystrina SPU Nitra és a horvát Mladost Kastela elleni meccs sem ígérkezik könnyűnek.

„Nem úgy ment a játék az első tornán, ahogy elterveztük, de keményen dolgozunk azon, hogy a nemzetközi sorozatban is jobbak legyünk” – fogalmazott a szélütő, majd Oravec vette át a szót. „Közel meccsterhelést kapnak a játékosok ezen a héten a tréningeken, hiszen muszáj a nyitrai találkozókra is figyelni. Becsülettel dolgoznak a fiúk, mert tudják, vannak még hiányosságaink, és mindenki jobb akar lenni, hogy még nagyobb hasznára tudjon lenni a csapatnak.”